Eurovision 2024: Η ανακοίνωση της EBU για την επίθεση στην τραγουδίστρια του Ισραήλ

 Η  EBU εξέδωσε  επίσημη ανακοίνωσης το απόγευμα της Τρίτης (9/4), στην οποία υπογραμμίζεται ότι η Eurovision αποτελεί μία διοργάνωση που αποδοκιμάζει κάθε είδους κακοποίηση και βία με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται στα social media για την απόφασή της να εγκρίνει τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ παρά την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα.

Συγκεκριμένα δέχονται καταιγισμό αρνητικών σχολίων και εκκλήσεων από τους Eurofans, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση της ισραηλινής συμμετοχής, κατηγορώντας την EBU για μεροληπτική στάση υπέρ του κράτους του Νετανιάχου.

Και η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, λαμβάνει ακραία μηνύματα μίσους αλλά και απειλές.

Έτσι λοιπόν η EBU εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων

«Η EBU αναγνωρίζει τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και την ισχυρή αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνες».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Συρίγος για Μαρίνα Σάττι & Ζάρι: «Η καινοτομία αυτού του τραγουδιού ήταν το να πατώσουμε»

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αλλά οι αντιδράσεις για τη Μαρίνα Σάττι, το «Ζάρι» και την ελληνική αποστολή είναι πολλαπλές. 

Συνεχίστε την ανάγνωση Νίκος Συρίγος για Μαρίνα Σάττι & Ζάρι: «Η καινοτομία αυτού του τραγουδιού ήταν το να πατώσουμε»

Σχολιάστε