Σε αυτό το φεστιβάλ και βιβλίο θα διαβάσεις και δροσιστική μπίρα θα πιεις

στις

Σε κάποια απόσταση από τη μουσειακή λογική των εκθέσεων βιβλίου, οι διοργανωτές του «2ου Books n’ Beer Fest» στο Πεδίο του Άρεως επιδιώκουν ένα ζωντανό φεστιβάλ. Πιστεύουν πως το βιβλίο δεν ανήκει στη σφαίρα του «ιερού», αλλά, αντίθετα, αποτελεί μια βιωμένη και απτή πραγματικότητα· αιτία και αφορμή για ζωηρή και «αφρώδη» κουβέντα.

Από τη συγγραφέα και την επιμελήτρια, τη μεταφράστρια και τους εκδότες, τον τυπογράφο, τον εργάτη του βιβλιοδετείου και τον υπάλληλο που κουβαλάει δεκάδες παλέτες με βαριές κούτες, έως ότου το βιβλίο φτάσει τελικά στα χέρια της αναγνώστριας και του αναγνώστη, χρειάζονται μόχθος, πόνος, αγωνία, απελπισία, ματαίωση, ιδρώτας και λερωμένα χέρια που σχεδόν αφήνουν το αποτύπωμά τους στο κάθε αντίτυπο.

Τα «books n’ beer fest«, μοιάζουν σαν… τρύγος για συγκομιδή βιβλίων, καθώς κλείνει η σεζόν. Χωρίς καμιά ευλάβεια, αλλά με αρκετό διονυσιακό ενθουσιασμό. Το «2ου Books n’ Beer Fest» θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως) κατά το πρώτο ΠΣΚ του Ιουνίου (3, 4 και 5 Ιουνίου 2022). Συγκεκριμένα, την Παρασκευή από τις 15:00 μέχρι τις 22:00 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 22:00.

3 μέρες, 63 εκδόσεις, 2 μικροζυθοποιίες, 3 ετικέτες μπίρας, 4 θεματικές, 13 εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, ψιλή κουβέντα και αμέτρητα βαρέλια μπίρας.

Σε αυτό το φεστιβάλ και βιβλίο θα διαβάσεις και δροσιστική μπίρα θα πιεις
 2ΟΥ BOOKS N’ BEER FEST

Η πρώτη ημέρα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, έχει θέμα: «Γυναικοκτονίες και δικαίωμα στη γυναικεία αυτοάμυνα»

Και περιλαμβάνει εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με αφορμή τα παρακάτω πέντε βιβλία:

 • 18:00: Η Ελένα Ξέρει της Κλαούδια Πινιέιρο από τις εκδόσεις Carnivora.

Μιλούν η Ασπασία Καμπύλη (μεταφράστρια και εκδότρια του βιβλίου) και η Πηνελόπη Αλεξίου (κοινωνική ανθρωπολόγος).

 • 18:45: Μια γυναίκα απολογείται της Μαρίας Λούκα από τις εκδόσεις Τόπος.

Μιλούν η Νατάσα Κεφαλληνού (υπεύθυνη επικοινωνίας στο Κέντρο Διοτίμα), η Νιόβη Αναζίκου, (δημοσιογράφος-κινηματογραφίστρια) και η Μαρία Λούκα (συγγραφέας του βιβλίου)

 • 19:30: Έμφυλη βία-Βία κατά των γυναικών, συλλογικό έργο που επιμελήθηκαν οι Ντίνα Βαΐου, Γεωργία Πετράκη και Μαρία Στρατηγάκη από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Μιλούν οι δύο από τις τρεις επιμελήτριες του βιβλίου, Γεωργία Πετράκη και Μαρία Στρατηγάκη (αναπληρώτριες καθηγήτριες στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου).

 • 20:15: Καημένε Αθανασόπουλε; του Τάσου Θεοφίλου από τις εκδόσεις red n’ noir.

Μιλούν η Ειρήνη Δαφέρμου (αρχειονόμος, φεμινίστρια και μπαλαρίνα στα Μπολσόι), η Αναστασία Γκόνη-Καραμπότσου (δικηγόρος) και ο Τάσος Θεοφίλου (συγγραφέας του βιβλίου).

 • 21:00: Δέκα μικρές αναρχικές του Ντανιέλ ντε Ρουλέ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Μιλούν η Ευαγγελία Νάτσικα (ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια) και η Κατερίνα Χαραλαμπάκη (κοινωνιολόγος-ιστορικός).

Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, έχει θέμα: «Λατινική Αμερική».

Παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και ψιλή κουβέντα με αφορμή τα παρακάτω τρία βιβλία:

 • 19:00: Padre Camilo της Χρύσας Τζιαφέτα από τις εκδόσεις red n’ noir.

Μιλούν ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου (διδάκτωρ Θεολογίας), ο Γιώργος Κουτσοδιάκος (συγγραφέας-εκδότης των εκδόσεων Firebrand) και η Χρύσα Τζιαφέτα (συγγραφέας του βιβλίου).

 • 20:00: Καχάμπρε του Αρμάντο Ρομέρο από τις εκδόσεις Τόπος.

Μιλούν η Βικτωρία Κρητικού (καθηγήτρια του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου), η Νικολέτα Μπούγου (υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου), η Αγαθή Δημητρούκα (μεταφράστρια) και ο Αρμάντο Ρομέρο (συγγραφέας του βιβλίου).

 • 21:00: Χρώματα πολέμου, γκράφικ νόβελ του Άνχελ ντε λα Κάγιε από τις εκδόσεις red n’ noir.

Μιλούν ο Κρίτωνας Ηλιόπουλος (μεταφραστής του βιβλίου), ο Ανδρέας Αποστολίδης (συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής), η Δανάη Ταχτάρα (μεταφράστρια, διδάκτωρ μετάφρασης) και ο Άνχελ ντε λα Κάγιε (δημιουργός του γκράφικ νόβελ).

Η Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, θα μοιραστεί σε δυο θεματικές.

Η πρώτη θεματική έχει τίτλο «Φύλο, φυλή, τραύμα και τάξη» και στο πλαίσιό της θα γίνουν παρουσιάσεις και ψιλή κουβέντα με αφορμή τα παρακάτω τρία βιβλία:

 • 17:00: Ενσώματες εκπτώσεις έμψυχες συντέλειες, σκατένια πάρτι, ποιήματα 2013-2022 της Παγκόσμιας Τζένης /Universal Jenny από τις εκδόσεις RedMarks.

Μιλούν ο Θοδωρής Χιώτης (ποιητής), η Άντζελα Δημητρακάκη (συγγραφέας και ιστορικός τέχνης), η Παυλίνα Μάρβιν (ποιήτρια), η Παρθενόπη Μπουζούρη (ηθοποιός), ενώ την ψιλή κουβέντα συντονίζει η Κατερίνα Σεργίδου (εκδόσεις RedMarks).

 • 18:00: Είμαστε οι απελευθερωτές μας, επιλεγμένα κείμενα του Τζαλίλ Α. Μουντακίμ από τις εκδόσεις Ψηφίδες.

Μιλούν ο Μανόλης Αρκολάκης (ιστορικός) και ο Χρίστος Μάης (μεταφραστής, επιμελητής και εκδότης του βιβλίου)

 • 19:00: Chav του Ντ. Χάντερ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Μιλούν ο Χρήστος Πάνας από τη μεταφραστική ομάδα του Chav.

 • 20:00: Είμαι το τέρας που σας μιλάει του Πωλ Μπ. Πρεθιάδο από τις εκδόσεις Αντίποδες.

Μιλούν ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (κριτικός κινηματογράφου) και η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη (ψυχολόγος).

Η δεύτερη θεματική περιλαμβάνει ενημέρωση από δικηγόρους και δημοσιογράφους για το Εφετείο της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή» που θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου 2022.

 • 21:00: Συζήτηση με θέμα «#GDtrial: Το Εφετείο της Χρυσής Αυγής. Οι συνέπειες της καταδίκης και η επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό». Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Μετά από την πρωτόδικη διαδικασία που διήρκεσε πεντέμισι χρόνια κι έληξε τον Οκτώβριο του 2020 με την καταδίκη και φυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης και των περισσότερων από τα ηγετικά της στελέχη, καθώς και των πυρηναρχών και μελών των ταγμάτων εφόδου Νίκαιας και Περάματος, το Α΄ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καλείται να επανεξετάσει την υπόθεση. Ενόψει του εφετείου και με τη συμμετοχή δικηγόρων από την υποστήριξη κατηγορίας (πολιτική αγωγή) και του Σημείου για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, το omniatv συντονίζει μια συζήτηση που θα κινηθεί γύρω από τα ερωτήματα: Τι περιλαμβάνει η δευτεροβάθμια εκδίκαση; Ποιες διαφοροποιήσεις μπορούν να προκύψουν σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση; Ποιες συνέπειες είχε η πρωτόδικη απόφαση για την ακροδεξιά στην Ελλάδα; Πώς διαμορφώνεται το κοινωνικό κλίμα ενόψει του εφετείου της Χ.Α.; Τι κατάλαβε και τι δεν κατάλαβε το πολιτικό σύστημα από την δίκη της Χ.Α.;

Συμμετέχουν: η Χρύσα Παπαδοπούλου (δικηγόρος, υποστήριξη κατηγορίας οικ. Φύσσα), Κώστας Σκαρμέας (δικηγόρος, υποστήριξη κατηγορίας αιγύπτιων αλιεργατών), Ιωάννα Μεϊτάνη (συντονίστρια στο Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς). Εισαγωγή και συντονισμός συζήτησης: Λουκάς Σταμέλλος (μέλος της συντακτικής ομάδας του omniatv).

Οι εκδόσεις που συμμετέχουν είναι οι: Αίολος / Αιώρα / Ακυβέρνητες Πολιτείες / Αλεξάνδρεια / Αντίποδες / Απρόβλεπτες / Ασίνη / Ασύμμετρη Απειλή / Βαβέλ / Βιβλιοπέλαγος / Διάδοση / Δώμα / Εκδόσεις στο Περιθώριο / Εκδόσεις των Ξένων / Εκδόσεις των Συναδέλφων / Εκτός Γραμμής / Εκτός των τειχών / Ελευθεριακή Κουλτούρα / Έναστρον / Ενύπνιο / Εργατική Πάλη / Έρμα / Ευρασία / Ευτοπία / Θεμέλιο / Καστανιώτης / Κέλευθος / Κίχλη / Κυψέλη / ΚΨΜ / Μάγμα / Μπαταρία project / Ναυτίλος / Νήσος / Οξύ / Ουαπίτι / Πλήθος / Πόλις / Ποταμός / Πρωτοποριακή βιβλιοθήκη / Στάσει Εκπίπτοντες / Τεφλόν / Τοποβόρος / Τόπος / Ύψιλον / ΦΡΜΚ / Χαραμάδα / Ψηφίδες / Angelus Novus / Ars Nocturna / Carnivora / FULK / Firebrand / futura / jemma press / Kaboom / opera / opportuna / RedMarks / red n’ noir / Sestina / yusra.

Τι λένε τ’ άστρα και τα ζώδια (29/11/2022)

Κριός Σύμφωνα με τα ζώδια (29/11/2022), η Σελήνη σήμερα θα βρίσκεται και σήμερα στον Υδροχόο και τον 9ο σας οίκο και ίσως να έχετε επικοινωνία με ένα φίλο σας που έχετε αρκετό καιρό να δείτε ή θα έχετε πρόταση από μια εργασία που είχατε δουλέψει και στο παρελθόν. Ταύρος Η Σελήνη σήμερα θα βρίσκεται στον Υδροχόο και τον…

Ρονάλντο: Παραιτήθηκε από την αμοιβή της Βαγιαδολίδ, μετά την οικονομική ζημιά του συλλόγου

Ο πρώην επιθετικός της Βραζιλίας, Ρονάλντο, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, παραιτήθηκε από την αμοιβή του αφού ο σύλλογος έκλεισε την οικονομική χρονιά με ζημιές άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Με ανακοίνωσή της, η ισπανική ομάδα, μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της, ανέφερε αρνητικό ισοζύγιο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 και του υποβιβασμού…

Πανελλαδικές 2023: Από σήμερα η υποβολή δήλωσης για συμμετοχή στις εξετάσεις

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2023 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s