Τοπικά νέα

Η Μαρία Νίτσα είναι η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Η Μαρία Νίτσα έσπασε τα στερεότυπα και κατάφερε να γίνει η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down, στην Ελλάδα, παίρνοντας το πτυχίο της από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας.

Η Μαρία από τη Μεσοποταμία της Καστοριάς πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας και, ξεπερνώντας τα προβλήματα της υγείας της -πάσχει και από διαβήτη- ολοκλήρωσε τις σπουδές της και είναι, πια, πτυχιούχος νηπιαγωγός.

Οι γονείς της την στήριξαν από την πρώτη στιγμή και την έστειλαν να φοιτήσει στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής της, πριν αναζητήσουν κάποιο ειδικό σχολείο. Η πρόοδoς της κόρης τους επιβεβαίωσε τις ελπίδες και την επιλογή τους, καθώς η Μαρία έμαθε γρήγορα να γράφει και να διαβάζει και στη συνέχεια αποφάσισε να γίνει νηπιαγωγός αναφέρει το healthstories.gr.

Την προσπάθειά της στήριξαν οι φορείς και η κοινωνία της Καστοριάς, δίνοντάς της δύναμη να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Η οικογένεια της Μαρίας Νίτσα με ανακοίνωσή τους, με αφορμή την αποφοίτησή της, ευχαριστούν όσους την στήριξαν, πίστεψαν σ’ εκείνη και την ενθάρρυναν να συνεχίσει την προσπάθεια της:

«Δεκατέσσερα χρόνια σχολικής ζωής από το νηπιαγωγείο στην Γ’ Λυκείου και άλλα τέσσερα στα φοιτητικά έδρανα έφτασαν αισίως στο τέλος. Οι κόποι της Μαρίας έφεραν καρπούς και το όνειρό της πραγματοποιήθηκε.

Πήρε το πτυχίο της νηπιαγωγού από το Πανεπιστήμιο της Φλώρινας. Το ταξίδι αυτό δεν ήταν πάντα στρωμένο με ροδοπέταλα. Η αγάπη και η στήριξη, που δέχτηκε από όλους εσάς, όμως, τη βοήθησαν να είναι προσηλωμένη στους στόχους τους κι έδιναν δύναμη σε μας να συνεχίζουμε μαζί της τον δύσκολο αγώνα», επισημαίνει η οικογένειά της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: