Οι ανασφάλειές σου στη σχέση εκδηλώνονται με αυτούς τους τρόπους!

στις

Όλοι έχουμε ανασφάλειες, άλλοι περισσότερες κι άλλοι λιγότερες. Κι όσο καλά κρυμμένες κι αν νομίζεις πως τις έχεις… βγαίνουν στην επιφάνεια. Πράγματα που κάνουν οι ανασφαλείς… πόσα από αυτά κάνεις κι εσύ;

Advertisements

Οι ανασφάλειες προκαλούν πρώτα κακό σε σένα τον ίδιο και μετά στη σχέση σου και στις συναναστροφές σου με τους άλλους ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως δρουν με συγκεκριμένο τρόπο λόγω ανασφαλειών που έχουν κι αυτό τους δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις τους.

Πράγματα που κάνουν οι ανασφαλείς άνθρωποι

Προκαθορίζεις το πρόγραμμά σου

Επειδή περιμένεις πως ο σύντροφός σου θα είναι διαθέσιμος μια συγκεκριμένη μέρα ή ώρα, κλείνεις τα πάντα για να αφιερώσεις το συγκεκριμένο χρόνο σε εκείνον. Ακόμη κι αν δεν το έχετε συνεννοηθεί.

Advertisements

Κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, όταν πιθανώς αγνοείς αυτά που αγαπάς, τους φίλους, την οικογένειά σου ή τα χόμπι σου.

Υπεραναλύεις ό,τι λέει ο σύντροφός σου

Καθώς ο φόβος σε κάνει να νιώθεις άβολα, νιώθεις ότι δεν έχεις τον έλεγχο, μερικές φορές αγωνίζεσαι για να τον ανακτήσεις αναλύοντας κάθε κίνηση που κάνει ο σύντροφός σου. Θεωρείς έτσι, πως αν τον καταλάβεις, μπορείς να τον αλλάξεις.

Δυστυχώς, η υπερβολική ανάλυση μας αναγκάζει συνήθως να λέμε και να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν να φαινόμαστε εξαιρετικά ανασφαλείς, διότι νιώθουμε πως μας πνίγουν!

Πράγματα που κάνουν οι ανασφαλείς
Unsplash/Priscilla Du Preez

Κάνεις ένα σωρό δώρο κι αν δεν τα ανταποδώσει στεναχωριέσαι

Advertisements

Προσπαθείς να δώσεις στον σύντροφό σου ό,τι έχεις και δεν έχεις για να δείξεις πόσο νοιάζεσαι για αυτόν και για τη σχέση. Και φυσικά περιμένεις να σου το ανταποδώσει.

Κι αυτό είναι λάθος. Δεν δίνουμε για να πάρουμε κάτι ως αντάλλαγμα. Δίνουμε επειδή πραγματικά θέλουμε και έχει νόημα. Δεν δίνουμε κάτι για να πάρουμε λίγη προσοχή ή στοργή.

Συχνά, μπορεί να το κάνεις χωρίς καν να το συνειδητοποιείς αλλά όταν τελικά δεν πάρεις πίσω αυτό που θέλεις, τότε στεναχωριέσαι, πληγώνεσαι, φοβάσαι και γεμίζει πάλι με ανασφάλειες για το μέλλον της σχέσης.

Ο σύντροφός σου σου λέει πως θέλει περισσότερο χρόνο

Advertisements

Αν ο σύντροφός σου σου ζητά να έχει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του, το εννοεί και πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω.

Για να λειτουργήσει μια σχέση, θα πρέπει και οι δύο να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, να ανασάνουν και μόνοι τους και να κρατούν έτσι τη σχέση ζωντανή. Δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να σε αγαπήσει με το να τον πιέζεις να σπαταλά περισσότερο χρόνο μαζί σου.

Άφησε τη σχέση να αναπνεύσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s