Κάνε copy-paste αντικείμενα απ’ τον πραγματικό κόσμο στον υπολογιστή σου!

στις

Μετά τα 3D ζώα που μπήκαν στο σαλόνι μας χάρη στη Google, έρχεται μια ακόμα εφαρμογή που κάνει το αντίθετο: Μεταφέρει αντικείμενα απ’ τον πραγματικό κόσμο στον υπολογιστή μας!

Πώς θα κάνεις copy-paste αντικείμενα απ’ τον πραγματικό κόσμο στον υπολογιστή σου;

Ο τρόπος είναι απλός: Μέσα απ’ την εφαρμογή AR Cut & Paste. Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια εφαρμογή, ιδιαίτερα χρήσιμη για γραφίστες και διακοσμητές, αφού μπορούν να μεταφέρουν μ’ ένα κλικ οποιοδήποτε αντικείμενο που είναι στον χώρο όπου βρίσκονται στον υπολογιστή τους.

Η εφαρμογή είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη και προγραμματιστή Cyril Diagne, ο οποίος σκέφτηκε ότι μια τέτοια εφαρμογή, χρησιμοποιώντας την επαυξημένη πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι ένα θαυματουργό εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες.

Στο video που ανέβασε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter, βλέπουμε ότι ουσιαστικά μέσα απ’ την εφαρμογή στο κινητό, μπορείς φωτογραφίσεις ένα αντικείμενο με την κάμερα και στη συνέχεια να την περάσεις μέσα στο Photoshop απευθείας.

Το αντικείμενο απομονώνεται από το περιβάλλον του, φωτογραφίζεται χωρίς φόντο και περνιέται αυτόματα στο Photoshop, στρέφοντας απλά την κάμερα του smartphone στην οθόνη του υπολογιστή.

Η δημιουργία του AR Cut & Paste δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά τα πρώτα δείγματα μας πείθουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει το εγχείρημα, ενώ είναι ζήτημα χρόνου να ζηλέψουν οι μεγάλες εταιρείες και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο.

Η επαυξημένη πραγματικότητα πλέον, όχι απλώς έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, αλλά σιγά σιγά αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τη δύναμή της και το πόσο αλλάζει τις ζωές μας. Μπορεί οι περισσότεροι να την χρησιμοποιούν απλά μέσα από φίλτρα στις κάμερες και στα social media, αλλά αυτή η τεχνολογία σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από αυτό γι’ αυτό και οι μεγαλύτερες εταιρείες επενδύουν στο να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους.

Home Page

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s