Ένα εκατομμύριο τα έσοδα από γάμους Ισραηλινών στην Κύπρο

στις

«Τρώνε φαλάφελ, ζούνε στη Μεσόγειο και ανησυχούν ότι ένας νέος πόλεμος θα κτυπήσει τα σύνορά τους». Κάπως έτσι αρχίζει το εκτενές ρεπορτάζ της η New York Times για τους γάμους Ισραηλιτών και Λιβανέζων στη Λάρνακα.

Πολλοί άνθρωποι από αυτές τις χώρες έρχονται στην πόλη του Ζήνωνα, για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Στην εφημερίδα μίλησαν οι υπεύθυνοι του γραφείου στον Δήμο Λάρνακας, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τους γάμους.

«Εδώ είναι μια ουδέτερη πόλη. Ίσως είναι ο καιρός, ο ήλιος; Μπορεί. Ωστόσο, τους κάνει όλους ευτυχισμένους». Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται εδώ λόγω του ότι η Λάρνακα είναι πολύ κοντά στις χώρες τους και μπορούν να τελέσουν τον γάμο και να πάνε πίσω στη χώρα τους αυθημερόν.

Εντυπωσιακά δε, είναι και τα έσοδα της χώρας μας από το γεγονός αυτό. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο ΚΟΤ στη ΝΥΤ, τα έσοδα ανέρχονται στο 1 εκ. περίπου τον χρόνο. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 7.000 γάμοι. Ο Δήμος δεν επιτρέπει τον γάμο σε άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους ή άτομα που παρουσιάζονται εμφανώς μεθυσμένοι στα γραφεία του Δήμου.

Όσοι επιθυμούν να παντρευτούν, πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικά γέννησης και να αποδείξουν ότι δεν είναι παντρεμένοι με κανέναν άλλον και να δώσουν το αντίτιμο των 281,90 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ταυτόχρονα αρκετοί γάμοι στην πόλη, με την Αστυνομία να θέτει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο ασφάλειας.

 

http://www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s