5 έξυπνα tips για φωτογραφίες… με πολλά likes από τους ειδικούς!

στις

Οι φωτογραφίες είναι αυτές που κρατάνε τις αναμνήσεις μας ζωντανές. Πόσοι από εμάς όταν κοιτάμε μια φωτογραφία θυμόμαστε στιγμές, που είχαμε ξεχάσει ότι είχαμε ζήσει;  Στις μέρες μας βέβαια, πέρα από τις αναμνήσεις που θέλουμε να έχουμε από το ταξίδι μας, μας ενδιαφέρει, αρκετούς τουλάχιστον, και η απήχηση που θα έχει η φωτογραφία μας στα social media.

Παρακάτω λοιπόν σας παρουσιάζουμε πέντε τρόπους από εδικούς ,για να απαθανατίζετε κι εσείς τις στιγμές σας σαν experts και να γεμίσετε το Instagram  σας… με πολλά like!

1) Επιλέξτε ένα πρωτότυπο θέμα!

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε, τότε τολμήστε να φωτογραφίσετε κάτι τελείως καινούριο. Είναι καλό να εμπνέεστε από εικόνες που έχετε ζηλέψει στο παρελθόν αλλά είναι αναγκαίο να βρείτε το δικό σας θέμα που κανείς δεν έχει δει ποτέ πριν. Για να το πετύχετε αυτό, αφιερώστε αρκετό χρόνο για να δείτε τι βρίσκεται μπροστά σας και να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά σας τραβάει το ενδιαφέρον. Δεν χρειάζεται να έχετε επαγγελματική μηχανή, αλλά να ακολουθήσετε τον χρυσό κανόνα της αντίληψης, ο οποίος σίγουρα θα σας ανταμείψει! Με άλλα λόγια, αφήστε το τοπίο να δει εσάς και όχι εσείς το τοπίο…

2) Βγάλτε τον… καλλιτέχνη από μέσα σας!

Μια φωτογραφία μπορεί να «λειτουργήσει» με τον ίδιο τρόπο όπως ένα κομμάτι μουσικής, ένα γλυπτό, ένα ποίημα ή οποιαδήποτε καλλιτεχνική μορφή αυτο-έκφρασης. Εμπιστευθείτε, λοιπόν, το ένστικτό σας και στοχεύστε σε μια εικόνα που σας ιντριγκάρει. Δοκιμάστε νέες «γωνίες»: σηκώστε ψηλά ή χαμηλά την κάμερα, ή δοκιμάστε να πλαισιώσετε το θέμα σας μέσα από ένα φυσικό πλαίσιο – όπως ένα παράθυρο, πόρτα ή τα κλαδιά ενός δέντρου.

3) Λιγότερο photoshop… μεγαλύτερη επιτυχία!

Σήμερα, με την ψηφιακή φωτογραφία μπορούμε πολύ εύκολα να τροποποιήσουμε και να βελτιώσουμε τις εικόνες μας, αρκεί να διαθέτουμε το κατάλληλο πρόγραμμα και τις απαραίτητες γνώσεις. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να διατηρήσετε την ακεραιότητα της αρχικής σας λήψης αλλά και την ακεραιότητά σας ως… φωτογράφου! Για μια αυθεντικά όμορφη λοιπόν φωτογραφία θα χρειαστεί να επωφεληθείτε πολλές φορές από τον κατάλληλο φωτισμό αλλά και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (για παράδειγμα, η ατμόσφαιρα μετά τη βροχή έχει καθαριστεί και τα χρώματα φαίνονται πιο ζωντανά).

4) Προσωπογραφία… θέλει υπομονή!

Όταν φωτογραφίζετε ένα τοπίο, έχετε τις περισσότερες φορές την ευκολία να περιμένετε υπομονετικά για το κατάλληλο φως, ενώ ταυτόχρονα ψάχνετε πολλές διαφορετικές γωνίες για ένα ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα. Όταν όμως μιλάμε για προσωπογραφία όλες αυτές οι… ευκολίες συνήθως πάνε περίπατο! Δεν χρειάζεται να συναντήσετε κάποιον… Μασάι (θεωρούν ότι η κάμερα τούς κλέβει την ψυχή) για να διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα μπροστά στον φακό. Εδώ λοιπόν θα χρειαστεί να φανείτε ακόμα πιο υπομονετικοί, μέχρι να εντοπίσετε το άτομο με την ιδανική φωτογένεια… όχι απαραίτητα ένα όμορφο πρόσωπο αλλά ένα πρόσωπο που «καλωσορίζει» χωρίς φόβο την κάμερα!

5) Μην την ξεχάσετε στο… συρτάρι

Μην αφήνετε τις εικόνες σας να «σκονίζονται» στον σκληρό σας δίσκο ή στο iCloud. Υπάρχουν όλα τα είδη των ιστότοπων που θα σας βοηθήσουν να τις μετατρέψετε σε φωτο-βιβλία, κούπες ή ακόμη και καλύμματα μαξιλαριών. Πολλά sites ακόμα έχουν και τα δικά τους εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε το Photoshop ή κάποιο άλλο σχετικό πρόγραμμα. Με άλλα λόγια, νιώστε υπερήφανοι για τις φωτογραφίες σας και αφήστε τις να εκτιμηθούν τόσο από εσάς όσο και από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας!

 

TravelStyle

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s