Facebook Messenger Kids: Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια

Το Facebook Messenger Kids είναι μια δωρεάν εφαρμογή του Facebook η οποία έχει σχεδιαστεί για μικρά παιδιά, επιτρέποντας τους να συνομιλούν με τους κοντινούς τους φίλους και την οικογένεια τους από την mobile ή tablet συσκευή τους. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μέσω της εφαρμογής μόνο με επαφές τις οποίες έχουν εγκρίνει οι γονείς τους – κάτι το οποίο κάνει την εφαρμογή απόλυτα ασφαλής.

Τα παιδιά έχουν επίσης τη δυνατότητα να μπαίνουν σε γκρουπ κλήσεις με την οικογένεια ή τους φίλους τους και να διασκεδάζουν βάζοντας εικονικές μάσκες, εφέ ήχων και πολλά ακόμα στις βίντεο-κλήσεις. Φυσικά, οι γονείς έχουν πάντα τον έλεγχο του λογαριασμού των παιδιών τους και μόνο αυτοί μπορούν να εγκρίνουν άλλες επαφές απ’ το να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους.

Όλα τα μηνύματα στο Facebook Messenger Kids είναι απόλυτα ορατά από τους γονείς και τα παιδιά δεν μπορούν να διαγράψουν ή να κρύψουν τα μηνύματα που στέλνουν με τις επαφές τους.

Facebook Messenger Kids - Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική και δεν περιλαμβάνει περίεργα εικονίδια, φατσούλες, αυτοκόλλητα και πάει λέγοντας. Αντιθέτως, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν διάφορα αυτοκόλλητα και GIF εικόνες με τους φίλους τους οι οποίες είναι ελεγμένες και ιδανικές για παιδιά. Στις βίντεο-κλήσεις, τα παιδιά μπορούν να προσθέσουν στα πρόσωπα τους εικονικές μάσκες και εφέ, καθώς επίσης και να βάλουν διασκεδαστικούς ήχους.

Οι γονείς αλλά και οι εγκεκριμένοι ηλικιωμένοι (όπως παππούδες και γιαγιάδες), έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βίντεο-κλήσεις με τα παιδιά, να συνομιλούν και πολλά ακόμα μέσω της κανονικής Messenger εφαρμογής. Οι γονείς δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν άλλη εφαρμογή για να ελέγξουν το Facebook Messenger Kids για τα παιδιά τους. Τα παιδιά δεν χρειάζονται επίσης να έχουν αριθμό τηλεφώνου, καθώς η εφαρμογή λειτουργεί μόνο μέσω Wi-Fi.

Facebook Messenger Kids - Για να συνομιλούν τα παιδιά σου με ασφάλεια

Πως να κατεβάσω και να ρυθμίσω το Facebook Messenger Kids για τα παιδιά μου;

Η διαδικασία για να κατεβάσεις, να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις το Facebook Messenger Kids για τα παιδιά σου είναι πανεύκολη και υπόθεση μερικών λεπτών. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα είσαι έτοιμος/μη με μερικές απλές κινήσεις:

  • Κατέβασε το Facebook Messenger Kids στο iPad, iPod touch, iPhone, Fire tablet και σε οποιαδήποτε άλλη Android συσκευή που έχουν τα παιδιά σου. Ως γονέας, δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάτι στην δική σου συσκευή, παρά μόνο να έχεις το Facebook Messenger.
  • Άνοιξε την εφαρμογή στην συσκευή των παιδιών σου και στη συνέχεια πιστοποίησε την αυθεντικότητα του ως γονέας, κάνοντας σύνδεση στον Facebook λογαριασμό σου (αυτό δεν θα δημιουργήσει στα παιδιά σου λογαριασμό, αλλά ούτε θα τους δώσει σύνδεση στον λογαριασμό σου).
  • Στη συνέχεια, θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό για τα παιδιά σου, ο οποίος είναι εικονικός και προσθέτεις μόνο το όνομα τους. Στη συνέχεια, θα είναι έτοιμα να συζητήσουν με τους φίλους τους.
  • Πρόσθεσε συγκεκριμένα άτομα (οικογένεια ή φίλους) για να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να εγκρίνουν άλλες επαφές απ’ το να συζητάνε μαζί τους.

Κατέβασε το Facebook Messenger Kids για:

 

Αρχική

Σχολιάστε