Υπέροχη τάρτα με μπισκότα Oreo χωρίς ψήσιμο

Για την τάρτα με μπισκότα Oreo θα χρειαστείτε

  • 300γρ. ‏μπισκότα oreo (για τη βάση)
  • 150γρ. ‏μπισκότα oreo (σε κομμάτια, για το γαρνίρσμα)
  • 100γρ. ‏ανάλατο λιωμένο βούτυρο
  • 400γρ. ‏μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • 150ml ‏κρέμα γάλακτος (35%)

Εκτέλεση

1

Θρυμματίζετε τα 300γρ. μπισκότων Oreo σε ένα μούλτι. Κατόπιν προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. 2

Ρίξτε το μείγμα σε μια ορθογώνια παραλληλόγραμμη βάση περίπου 30εκ. (φυσικά μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε και βάση άλλου σχήματος). Απλώστε το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνεια της φόρμας και πιέστε το ελαφρώς με το χέρι σας ή με ένα επίπεδο σκεύος. Κατόπιν βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά. 3

Καθώς η βάση σας παγώνει ετοιμάστε τη γέμιση σοκολάτας. Ρίξτε τη μαύρη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ που να είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων και τοποθετήστε το εκεί για 20 δευτερόλεπτα. Το βγάζετε και ανακατεύετε το μείγμα. Αν δεν είναι πλήρως απαλή η υφή του, βάλτε το για άλλα 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και αφού το βγάλετε ανακατέψτε και πάλι.

Latest from the Blog

Καιρός: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Καρδίτσα και Νότιο Πήλιο – Σε ποιες περιοχές χιόνισε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώθηκαν ακόμα και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές στη Φθιώτιδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Συνεχίστε την ανάγνωση Καιρός: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Καρδίτσα και Νότιο Πήλιο – Σε ποιες περιοχές χιόνισε

Ντουμπάι: Πλημμύρες και καταστροφές μετά τη καταρρακτώδη βροχή

Μία καταρρακτώδης βροχή στο Ντουμπάι στάθηκε ικανή να δούμε εικόνες χάους και καταστροφής. Ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, την ώρα που οι εκτεταμένες πλημμύρες συνέχισαν να κατακλύζουν την πόλη.

Συνεχίστε την ανάγνωση Ντουμπάι: Πλημμύρες και καταστροφές μετά τη καταρρακτώδη βροχή

Σχολιάστε