Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των σκύλων από την ζέστη

στις

Τις τελευταίες μέρες έχει κορυφωθεί η ζέστη με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και να μην μπορούμε να αντέξουμε τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά όταν είμαστε έξω από το σπίτι βρίσκουμε δημιουργικούς τρόπους για να περάσουμε όμορφα και να απολαύσουμε τον ήλιο. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα σκυλιά που δεν μπορούν την πολλή ζέστη και την υπερέκθεση στον ήλιο. Παρακάτω θα αναλύσουμε πώς θα προστατέψουμε τους σκύλους από τον καύσωνα και τι πρέπει να κάνουμε την περίοδο που υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες.

Νερό το πιο σημαντικό

Είναι πολύ σημαντικό ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ο σκύλος μας να παραμένει ενυδατωμένος και δροσερός με σκοπό να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος να ανέβει η θερμοκρασία του. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να παρέχουμε τακτικά φρέσκο και δροσερό νερό στο κατοικίδιό μας κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι με αυτό τον τρόπο δεν θα αφήσουμε να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του σκύλου μας η ζέστη του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά αν ο σκύλος μας δεν πίνει νερό ακόμα και όταν είναι ζεστός, μπορούμε να ρίξουμε δροσερό νερό στην πλάτη του για να τον διατηρήσουμε δροσερό.

Περιποίηση

Advertisements

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητο να φροντίζουμε για την περιποίηση του σκύλου μας. Πιο συγκεκριμένα, τα σκυλιά που διαθέτουν παχύ τρίχωμα είναι απαραίτητο να περιποιούμαστε το τρίχωμα τους για να μπορούμε να τα διατηρούμε σε μια δροσερή θερμοκρασία. Επίσης είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε για την περιποίηση του σκύλου μας έναν έμπειρο επαγγελματία που θα ξέρει πως πρέπει να τον κουρέψουμε, καθώς ορισμένα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να ξυρίζονται. Ακόμα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα κατοικίδια ζώα μπορεί επίσης να εμφανίσουν εγκαύματα από τον ήλιο, οπότε θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι ο κομμωτής αφήνει αρκετό τρίχωμα για να προστατεύσουμε το δέρμα τους από τις ακτίνες του ήλιου.

Σκιά και δροσιά

Όταν λείπουμε από το σπίτι για αρκετή ώρα και έχουμε αφήσει μόνο του τον σκύλο είτε στο κήπο, είτε στο μπαλκόνι, είτε σε κάποιο χώρο μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το κατοικίδιο μας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ζέστη και τον ήλιο. Πώς θα προστατέψουμε τους σκύλους από τον καύσωνα; Αν λοιπόν το σκυλάκι μας είναι στο κήπο ή στο μπαλκόνι θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να είναι σε σκιερό χώρο διότι δεν είναι εύκολο πάντα τα σκυλιά να βρίσκουν μόνα τους τη λύση. Παράλληλα, αν έχουμε αφήσει το κατοικίδιο μας μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να το έχουμε σε χώρο που δεν το χτυπάει ο ήλιος και θα είναι δροσερός. Αν αφήσουμε και κάποιον ανεμιστήρα ή κλιματιστικό τις πολύ ζεστές μέρες θα είναι το ιδανικό. Επίσης είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι τα σκυλιά έχουν πολύ λιγότερο χρόνο να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους από τους ανθρώπους.

Πώς θα προστατέψουμε τους σκύλους από τον καύσωνα
Pexels

Δεν αφήνουμε ποτέ τα κατοικίδια μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Το να αφήσουμε το κατοικίδιο μας κλεισμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι το λιγότερο εγκληματικό, πόσο μάλλον όταν εκείνη την ημέρα υπάρχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Για παράδειγμα αν μια ημέρα έχει έξω 30 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει έως 48 βαθμούς Κελσίου σε διάστημα 30 λεπτών. Τα κατοικίδια μπορεί να υποστούν βλάβη οργάνων ή να πεθάνουν πολύ γρήγορα σε τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες, επομένως τα σκυλιά ή οποιοδήποτε κατοικίδιο δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνουμε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ούτε για ένα λεπτό.

Φροντίζω τα αδέσποτα ζώα

Η ζέστη που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τα κατοικίδια ζώα, αλλά και για τα αδέσποτα. Τα αδέσποτα ζώα είναι πολύ πιο ευάλωτα δεδομένου ότι είναι συνεχώς εκτεθειμένα στην ζέστη και στον ήλιο. Οπότε είναι καλό αν έχουμε αδέσποτα ζώα στην γειτονιά μας να τα φροντίζουμε με οποιοδήποτε τρόπο. Αν ο Δήμος μας έχει ποτίστρες για τα αδέσποτα είναι καλό να τις γεμίζουμε τακτικά κατά την διάρκεια της ημέρας με δροσερό νερό ή αν δεν υπάρχουν ποτίστρες στην γειτονιά μας μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτοσχέδιες ή να τοποθετήσουμε μπολάκια σε σημεία που υπάρχουν αδέσποτα. Παράλληλα, είναι καλό να φροντίζουμε όλους τους μήνες του χρόνου τα αδέσποτα και όχι μόνο το καλοκαίρι. Επίσης, μπορούμε να αφήνουμε τα αδέσποτα ζώα να συχνάζουν στην αυλή ή στον κήπο μας αν έχουμε σκιερό χώρο και μπορούμε τοποθετούμε φαγητό σε ορισμένα σημεία.

Τέλος, το πώς θα προστατέψουμε τους σκύλους από τον καύσωνα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που πολλοί άνθρωποι το αγνοούν και πρέπει να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα ζώα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα νηστίσιμα κουλουράκια με λάδι και κανέλα του Βασίλη Καλλίδη είναι μυρωδάτα κι έχουν ελάχιστες θερμίδες

Το Πάσχα είναι μια ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδιά και να ζυμώσουμε μαζί κουλουράκια. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει! Αλλωστε Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται. Ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης μας δίνει την πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια. Είναι με λάδι και κανέλα και εκτός από μυρωδάτα είναι και λαχταριστά. Συστατικά: ½ κιλό αλεύρι  και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα 1 κουταλάκι…

Μην Πετάξεις τις Υπερώριμες Μπανάνες: 6 Τρόποι να τις Αξιοποιήσεις

Τις μπανάνες τις αγαπώ και δεν το κρύβω. Τις βρίσκω παντού και πάντα: όλες τις εποχές του χρόνου, σε κάθε μανάβικο ή σουπερμάρκετ θα υπάρχει ένα τσαμπί για μένα. Είναι χορταστικές και τόσο γλυκές, που όσες δεν μπουν στο πρωινό μου γιαούρτι, τις καραμελώνω και τις κάνω topping για εξωτικό ρυζόγαλο ή τις βάζω σε κολασμένα Banoffee. Εάν είσαι σαν…

Τα οφέλη της νηστείας στο σώμα σου

Η νηστεία σήμερα, ορίζεται ως η εθελοντική αποχή από το φαγητό. Αρκετοί από εμάς την τηρούμε μόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ άλλοι νηστεύουν έως και 40 ημέρες. Τα αρχαία χρόνια ήταν η «λύση» θεραπείας ασθενειών παντός τύπου, για την αναζωογόνηση και την καθαρότητα του νου, πριν τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, αλλά και…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s