Ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας: Η σοκαριστική ερμηνεία της παιδοψυχολόγου

στις

Σοκαριστική είναι η ερμηνεία της ζωγραφιάς της 9χρονης Τζωρτζίνας, της οποίας έσβησε άδικα το χαμόγελο από το προσωπό της, από την παιδοψυχολόγο Χριστίνα Μπογιατζή. Απ’ ότι φαίνεται, η ανάλυσή της έρχεται σε πλήρη συνάρτηση με όσες λεπτομέρειες γνωρίζουμε σήμερα, μετά την σύλληψη της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, η ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας εβιβεβαιώνει όλα όσα υποθέταμε τόσο καιρό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ζωγραφιά είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν από την παιδοψυχολόγο Χριστίνα Μπογιατζή σε μία από τις εκπομπές «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Advertisements

Μάλιστα, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η παιδοψυχολόγος – λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή είχε επιχειρήσει να αναλύσει και να ερμηνεύσει την ζωγραφιά, καταλήγοντας σε σοκαριστικά συμπεράσματα, τα οποία έρχονται σε πλήρη συνάρτηση με τα όσα ξέρουμε σήμερα.

Συναισθήματα φόβου, ανασφάλειας και αίσθησης κινδύνου ένιωθε η μικρή Τζωρτζίνα και όλα αυτά τα εξέφραζε μέσα από την ζωγραφική της.

Η Χριστίνα Μπογιατζή μίλησε στην ΕΡΤ και ανέλυσε για ακόμη μία φορά τα ευρήματα που προκύπτουν από τις ζωγραφιές.

«Μιλάμε για δύο ζωγραφιές, μία με μία καρδιά και μία που ένα παιδί κάνει κούνια, οι οποίες έχουν εσωτερική συνοχή, δηλαδή και στις δύο ζωγραφιές βλέπουμε φόβο, βλέπουμε ένα παιδί, το οποίο απομακρύνεται από αυτό που ζει», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπογιατζή.

Advertisements

«Κανένα παιδί δεν ζωγραφίζει τη μάνα του με μαύρο κεφάλι. Μπορεί να τη ζωγραφίσει με μαύρο στόμα, όταν αυτή φωνάζει, ποτέ όμως με μαύρο κεφάλι. Το μαύρο κεφάλι δείχνει φόβο, κυριαρχία, θάνατο», συμπλήρωσε.

Ζωγραφιά της Τζωρτζίνας: Η ανάλυση της παιδοψυχολόγου

Όπως έγραφε τότε στην ανάρτησή της:

«ΕΡΜΗΝΕΙΑ

1. Θέση παιδιού στην κούνια χρώμα μπλε: νιώθω ανασφάλεια να μπω στο σχήμα της ζωγραφιάς, σας προσέχω και σας παρατηρώ από μακριά.

2. Κάνω κούνια: παραμένω παιδί. Είμαι δυναμική μου αρέσει η κίνηση.

3. Σχήμα δέντρου: κορμός σε σχήμα κρεμάλας. Πρέπει να βρω τις λέξεις για να μην κρεμαστώ. Κινδυνεύω.

4. Κίτρινη κούνια: η θέση μου είναι αυτή της αντίληψης, η δυνατότητα μου να κινούμαι και να βλέπω από άλλη οπτική γωνία με βάζει σε ισχυρή θέση αντίληψης.

5. Ένωση δέντρου με καρδιά: συνδέομαι αλλά μένω μακριά.

Advertisements

6. «ΓΙΑ ΕΣΑΣ»: Δώστε προσοχή στη ζωγραφιά του πλαισίου καρδιάς. Όποιος μπορεί να το καταλάβει; Για όλους εσάς! Κραυγή βοηθείας. Γραμμένο με κόκκινο χρώμα σημαίνει πως ζητάω βοήθεια απο εκείνους που αισθάνομαι ότι ανήκω μαζί τους, πχ. όποιον ενδιαφέρεται.

7. Φωτεινότητα στην καρδια: Στο πλαίσιο της καρδιάς είναι ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

8. Σχήμα αγγέλου/ πτηνού με μύτη που εξέχει: Η αδερφή μου έγινε άγγελος, πέθανε. Η μύτη της κάτι λέει για το θάνατό της, όμως έγινε ΚΑΙ πουλί/πτηνό πράγμα που με φοβίζει και εμένα και νιώθω ανασφάλεια.

9. Πράσινο πλαίσιο σε σχήμα καρδιάς: Βάζω αυτο που συμβαίνει στην αδερφή μου σε θέση ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ για να μη μου συμβεί το ιδιο.

10. Κεντρική φιγούρα με μαυρισμένο πρόσωπο: το πρόσωπο δίπλα στην αδερφή μου ειναι επιθετικό, μη προσβάσιμο, πολύ συγκεχυμένο, τερατώδες, με χέρια που παραβιάζουν τα όρια της αδερφής μου όμως εκείνη βγαίνει απο το σχήμα σιγα σιγα και σώζεται από αυτό το πρόσωπο. Το πρόσωπο είναι ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ, δεν είναι η αδερφή μου.

Advertisements

11. Πράσινος άγγελος: Η αδερφή μου ΦΕΥΓΕΙ από το μαυρισμένο πρόσωπο με τα μακριά χέρια. Διαφοροποιείται.

12. Δεξιά θέση αγγέλου στη ζωγραφιά: Η αδερφή μου (ΙΡΙΔΑ) είναι πλέον ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, γιατί μετά την παιδική ηλικία της κούνιας, ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ στο μέλλον αν και εγώ απέχω από αυτό γιατί βρίσκομαι αριστερά, μακριά.

13. Πατέρας πουθενά. ΑΦΑΝΤΟΣ.

14. Μεικτά χρώματα πλαισίου καρδιάς: Το πράσινο είναι γιατί θέλω να είμαι μακριά του, δεν θέλω να γίνω άγγελος, το κόκκινο είναι γιατί συμπεριλαμβάνομαι εφόσον το βλέπω από μακριά.

15. Μαύρο πρόσωπο: Αμφιθυμία συναισθημάτων, απροσδιόριστο ον που προκαλεί σκοτάδι, κυριαρχία, θάνατο».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σήμερα, 31/3, στην ανακρίτρια και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s