Χωρίς Συριανό Καρναβάλι αλλά με χρώμα αποκριάς

στις

Μετά την εορταστική περίοδο που είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι το Τριώδιο με σκοπό να αποφευχθούν οι δυσάρεστες καταστάσεις με την χαλάρωση των μέτρων που παρατηρήθηκαν τα Χριστούγεννα και είχαν ως αποτέλεσμα την εσπευσμένη λήψη έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση.

Για τρίτη χρονιά χωρίς καρναβάλι φέτος στη Σύρο, αφού οι υγειονομικές συνθήκες λόγω πανδημίας είναι σαφές ότι δεν επιτρέπουν τέτοιας εμβέλειας εκδηλώσεις. Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ωστόσο, θα επιχειρήσει να δώσει ένα … καρναβαλικό χρώμα, όσο αυτό είναι δυνατόν να υποκατασταθεί από άλλες εκδηλώσεις, σαφώς ηπιότερου χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και τις κείμενες διατάξεις, ο Δήμος προσανατολίζεται για άλλη μία φορά με λογική, σύνεση και υπευθυνότητα, ώστε το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2022, να περιοριστεί σε συμβολικές δράσεις καθ’ όλη την περίοδο της Αποκριάς, από την έναρξη της, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα στις 7 Μαρτίου 2022.

Φυσικά σε καμία περίπτωση οι δια ζώσης καρναβαλικές εκδηλώσεις και πόσο μάλλον οι παρελάσεις της Άνω Σύρου και της Ερμούπολης, με τον αυθορμητισμό, το ξεφάντωμα, την επιθυμία της συμμετοχής και όλο αυτό το πλήθος των συναισθημάτων της χαράς σε όλες τις ηλικίες, ΔΕΝ αντικαθίσταται μέσω εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης.

Ποιες είναι οι δράσεις που προγραμματίζουν στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και ζητούν απο τους Συριανούς να συμμετέχουν; Αξιοσημείωτη πάντως είναι η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς ο κορωνοϊός προκάλεσε σοβαρές ελλείψεις, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση τουλάχιστον κατά 40% στις μονάδες αίματος που συλλέγονται, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Ως αποτέλεσμα, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών συμπολιτών μας και κυρίως χρόνιων ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση. Σε αυτούς προστίθενται και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και παθολογικά και παιδιατρικά περιστατικά.

1η δράση: “Θετικοί” στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2022.

Παρουσίαση της ομάδας σας από εκπροσώπους της, μέσω ενός χιουμοριστικού βίντεο μέγιστης διάρκειας τριών λεπτών, το οποίο θα αποστέλλεται στο γραφείο πολιτισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: politismos@syros–ermoupolis.gr.

Τα βίντεο θα αναρτηθούν στα social media του δήμου, κατόπιν συμπλήρωσης σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας συναίνεσης περί πνευματικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων.

2η δράση: “Δίνουμε το αίμα μας τις Απόκριες”

Πρόσκληση καρναβαλιστών σε προγραμματισμένη αιμοδοσία, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. Πρώτα τα στελέχη του γραφείου πολιτισμού θα συμμετέχουν σε αυτή τη δράση.

Τρίτο θέμα “Συριανές Θύμησες εν μέσω Αποκριάς”

Δυνατότητα αποστολής στο γραφείο πολιτισμού και ανάρτηση στη σελίδα του Συριανού καρναβαλιού στο Facebook, παλαιοτέρων βίντεο διάρκειας έως τριών λεπτών ή φωτογραφιών, με αναμνήσεις ιδιωτών, πολιτιστικών συλλόγων, θεατρικών ομάδων, σχολικών εκδηλώσεων και άλλα. 

Όλες οι αναρτήσεις,  θα πραγματοποιούνται στα social media του δήμου μας, κατόπιν συμπλήρωσης σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας συναίνεσης περί πνευματικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων. Το υλικό θα αποστέλλεται στο γραφείο πολιτισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση : politismos@syros–ermoupolis.gr

Σύμφωνα με το γραφείου του τμήματος Πολιτισμού έγινε πρόσκληση να ενημερώσει για τη συμμετοχή του σε όλες ή κάποια από τις τρεις προτεινόμενες δράσεις έως την Τρίτη  1η Φεβρουαρίου 2022.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού
του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, ώρα 12:00
μεσημέρι, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Σημερινή πρόβλεψη για 29-9-2022

Κριός Σύμφωνα με τα ζώδια (29/09/2022), η Σελήνη και σήμερα θα βρίσκεται στον Σκορπιό και τον 8ο σας οίκο και παρόλο που θα έχετε από το πρωί  αρκετά έξοδα θα μπορέσετε  να βρείτε λύσεις σε θέματα οικονομικά και οικογενειακά προς το απόγευμα. Ταύρος Η Σελήνη σήμερα θα βρίσκεται στον Σκορπιό και τον 7ο σας οίκο και μπορεί να έχετε…

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς – 6 συμβουλές για υγιή καρδιά

Είναι ο «κινητήρας» του ανθρώπινου σώματος και ο πιο δυνατός μυς του. Για να λειτουργεί όμως σωστά πρέπει να τον προσέχουμε και να τον διατηρούμε υγιή. Ο λόγος για την καρδιά, που αυτές τις ημέρες έρχεται στο προσκήνιο, με τον εορτασμό της 29ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς.             Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε μετά από…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s