Καριόκες από μελομακάρονα


500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη 

400 γρ. μελομακάρονα, χοντροκομμένα

100 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας, τριμμένα

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

30 γρ. κακάο

2 κ.γ. κονιάκ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες32216%ΒΑΖΑΛίπος17.1g24%ΒΑΖΑKορεσμένα10.2g51%ΒΑΖΑΠρωτεΐνες4.5g9%ΒΑΖΑYδατάνθ.38.8g15%ΒΑΖΑΣάκχαρα23.9g27%ΒΑΖΑΑλάτι0.2g3.33%ΒΑΖΑΙνες2.3g10%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα μελομακάρονα, τα μπισκότα, το βούτυρο, το κακάο, το κονιάκ και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2Στη συνέχεια, απλώνουμε στον πάγκο εργασίας, ένα κομμάτι μεμβράνης, ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ πάνω στη μεμβράνη και το ρολάρουμε δίνοντας του ένα κυλινδρικό σχήμα. Κλείνουμε τις άκρες σαν να σχηματίζουμε μία καραμέλα.3Αμέσως μετά, τοποθετούμε το μείγμα στην ψυγείο για 1 ώρα.4Ύστερα, αφαιρούμε το μείγμα από το ψυγείο, και το κόβουμε σε κάθετες φέτες πάχους 3 εκ..

5Κατόπιν, βουτάμε κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

6Τέλος, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για 15 λεπτά και αφού κρυώσει, σερβίρουμε τις καριόκες.

https://www.giorgostsoulis.com

Latest from the Blog

Καιρός: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Καρδίτσα και Νότιο Πήλιο – Σε ποιες περιοχές χιόνισε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώθηκαν ακόμα και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές στη Φθιώτιδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Συνεχίστε την ανάγνωση Καιρός: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Καρδίτσα και Νότιο Πήλιο – Σε ποιες περιοχές χιόνισε

Ντουμπάι: Πλημμύρες και καταστροφές μετά τη καταρρακτώδη βροχή

Μία καταρρακτώδης βροχή στο Ντουμπάι στάθηκε ικανή να δούμε εικόνες χάους και καταστροφής. Ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, την ώρα που οι εκτεταμένες πλημμύρες συνέχισαν να κατακλύζουν την πόλη.

Συνεχίστε την ανάγνωση Ντουμπάι: Πλημμύρες και καταστροφές μετά τη καταρρακτώδη βροχή

Σχολιάστε