Έρευνα: Σχεδόν 380 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί βγάζοντας selfie από το 2008

στις

Μια ισπανική επιδημιολογική μελέτη κατέγραψε ότι 379 άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς έβγαζαν selfie σε όλο τον κόσμο από το 2008, με την τάση να δείχνει μάλιστα ανοδική. 

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα «iO» θα δημοσιευθεί σύντομα στο «Journal of Travel Medicine» και αφορά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2021. 

Η έρευνα διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 31 δυστυχήματα αυτού του τύπου καταγράφοντας έτσι μια σαφή ανοδική τάση. 

Η πλειονότητα αυτών των θανάτων οφείλεται σε πτώσεις (216 θάνατοι από τους 379) ενώ άλλες κύριες αιτίες είναι η πρόσκρουση με αυτοκίνητα και άλλα μεταφορικά μέσα καθώς και ο πνιγμός. Επίσης, υπάρχουν και πιο ασυνήθιστες αιτίες θανάτου με περιστατικά που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα (24), ηλεκτροπληξίες, και επιθέσεις από άγρια ​​ζώα (17).

Παράλληλα, η μελέτη κατέγραψε ότι μία στις τρεις περιπτώσεις το άτομο που σκοτώθηκε κατά την προσπάθειά του να τραβήξει τη selfie, ήταν ταξιδιώτης επιβεβαιώνοντας έτσι ότι μεγάλος αριθμός θυμάτων είναι τουρίστες.

Μπορείς να στηρίξεις το Serendipity αν σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις !

2,00 €

Στο μεταξύ, οι νέοι φαίνεται να είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ατυχημάτων, με τη μέση ηλικία των θυμάτων να είναι τα 24,4 έτη

Με πληροφορίες από Le Figaro

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s