Κόσμος

Μόνο με διαβατήριο πλέον τα ταξίδια προς Βρετανία για όλους τους Ευρωπαίους

Όσο εύκολο ήταν να ταξιδέψει κανείς στην Αγγλία λόγω των συχνών -και συχνά οικονομικών- πτήσεων ανά ημέρα μέχρι πρότινος, άλλο τόσο δυσκολεύει πλέον η διαδικασία. Απαιτείται διαβατήριο για τα ταξίδια στη Βρετανία πλέον, με επίσημη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΣ, η νέα απόφαση ξεκινάει να έχει ισχύ απ΄ την 1η Οκτωβρίου 2021 κι έρχεται σαν συνέπεια του Brexit.

Έτσι, λοιπόν, δεν αρκεί πλέον η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για τους πολίτες της Ε.Ε. και της Ελβετίας και η είσοδος στη χώρα γίνεται μόνο με επίδειξη διαβατηρίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μέρος της συμφωνίας του Brexit. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα οι Ευρωπαίοι μπορούσαν να ταξιδέψουν στη χώρα με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο:

Η συγκεκριμένη θα αποτρέψει οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες να κάνουν κατάχρηση του συστήματος, επειδή τα δελτία ταυτότητας είναι επισφαλή έγγραφα

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου, το 48% των πλαστών εγγράφων που εντοπίστηκαν το 2020 στα βρετανικά σύνορα ήταν ευρωπαϊκές ή ελβετικές ταυτότητες. «Αυτά τα έγγραφα πλαστογραφούνται πιο εύκολα από τα διαβατήρια, καθώς ορισμένα δεν περιλαμβάνουν βιομετρικά δεδομένα».

Πρέπει να καταπολεμήσουμε τους εγκληματίες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας χρησιμοποιώντας πλαστά ή έγγραφα. Τερματίζοντας τη χρήση αυτών των επισφαλών δελτίων ταυτότητας, ενισχύουμε τα σύνορά μας και ανταποκρινόμαστε στη βούληση των ανθρώπων να πάρουν ξανά τον έλεγχο του μεταναστευτικού μας συστήματος

Οι μοναδικές εξαιρέσεις στην επίδειξη υποχρεωτικού διαβατηρίου είναι οι Ιρλανδοί υπήκοοι αλλά και οι πολίτες στην Ε.Ε. και την Ελβετία με καθεστώς προσωρινής ή μη διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: