Δες μπορείς να σταματήσεις την γάτα σου να φέρνει νεκρά ζώα στην πόρτα σου !

στις

Οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί και αυτή η συνήθεια συχνά προκαλεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες ειδικά εάν η γάτα τους έχει πρόσβαση σε κήπο, αυλή και εξωτερικούς χώρους. Η γάτα συχνά κυνηγάει, σκοτώνει και φέρνει τα θηράματά της στην πόρτα σου. Αυτοί οι δύο τρόποι θα σου δώσουν την λύση για το πώς να σταματήσει η γάτα σου να φέρνει νεκρά ζώα στο σπίτι.

Δες μπορείς να σταματήσεις την γάτα σου να φέρνει νεκρά ζώα στην πόρτα σου !

Προηγούμενες μελέτες σχετικά με το θέμα είχαν δείξει πως ο μόνος τρόπος να σταματήσεις την γάτα σου από το κυνήγι είναι είτε κρατώντας τη σε εσωτερικό χώρο είτε τοποθετώντας της περιλαίμια, συσκευές και αποτρεπτικά. Ενώ η διατήρηση των γατών σε εσωτερικούς χώρους είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποφευχθεί το κυνήγι, ορισμένοι ιδιοκτήτες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της ευημερίας από τον περιορισμό της εξωτερικής πρόσβασής τους. Η μελέτη μας δείχνει ότι χρησιμοποιώντας εντελώς μη επεμβατικές, μη περιοριστικές μεθόδους οι ιδιοκτήτες μπορούν να αλλάξουν την συμπεριφορά της γάτας τους.

πώς να σταματήσει η γάτα σου να φέρνει νεκρά ζώα στο σπίτι
unsplash/Dorothea OLDANI

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Έξετερ διαπίστωσε ότι η εισαγωγή τροφής πλούσιας σε κρέας μείωσε τον αριθμό των θηραμάτων που έφερναν στο σπίτι κατά 36%. Σύμφωνα με την μελέτη, ορισμένες τροφές για γάτες περιέχουν πρωτεΐνη από φυτικές πηγές, όπως η σόγια, και είναι πιθανό ότι παρά τη διαμόρφωση μιας πλήρους διατροφής, αυτές οι τροφές οδηγούν μερικές γάτες να έχουν έλλειψη σε ένα ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά, προκαλώντας τες να κυνηγήσουν.

Ένας άλλος τρόπος για να σταματήσετε την γάτα σας από το να σας φέρνει “επισκέπτες” στο σπίτι είναι φυσικά το παιχνίδι. Η έρευνα έδειξε ότι 5 έως 10 λεπτά καθημερινού παιχνιδιού με έναν ιδιοκτήτη οδήγησαν σε μείωση του κυνηγιού κατά 25%. Ιδανικά παιχνίδια είναι αυτά που προσομοιάζουν στο κυνήγι. Ένα ραβδί με φτερά θα βοηθήσει την γάτα να τρέξει, να πηδήξει και να κυνηγήσει τον στόχο της ενώ ένα ψεύτικο ποντίκι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα αληθινό θήραμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s