Δεν είναι εχθροί οι ανεμογεννήτριες – Δεν χρειαζόταν να καούν τα δάση για να φτιαχτούν

στις

«Δεν χρειαζόταν να καούν τα δάση για να φτιαχτούν ανεμογεννήτριες. Αυτές μπορούν να φτιαχτούν και μέσα στα δάση. Αυτή η δαιμονοποίηση βρίσκεται απέναντι σε όλο τον πλανήτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι στην επιλογή του πλανήτη να μεταφερθεί σε μονάδες παραγωγής ενέργειας χωρίς άνθρακα, απάντησε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για τη σεναριολογία που έκανε την εμφάνισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τα «αίτια» πίσω από τις πρόσφατες φωτιές.

«Θα κάνουμε τη μετάβαση χρησιμοποιώντας τον ήλιο και τον άνεμο. Δεν είναι εχθροί οι ανεμογεννήτριες», επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε:

«Μου έκανε εντύπωση ότι συναντήθηκαν κάποια υπόγεια ρεύματα – οι αντιεμβολιαστές σκέφτηκαν αυτό το σενάριο. Οι εκτάσεις κρίνονται αναδασωτέες, δεν αλλάζει ο χαρακτήρας τους».

Για εμπρησμούς

«Αν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών θα το ερευνήσει η Δικαιοσύνη. Είναι βέβαιο όμως ότι πολλές από αυτές είναι αποτέλεσμα εμπρησμών αλλά δεν ξέρουμε αν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο», δήλωσε εξάλλου ο πρωθυπουργός.

https://www.newsbeast.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s