Πώς άλλαξε η πανδημία τον τρόπο που οργανώνουμε το σπίτι μας

στις

Η οργάνωση του σπιτιού μας είναι μία ακόμα από τις συνήθειες που αλλάξαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας ψάχνοντας τρόπους να κάνουμε τον προσωπικό μας χώρο όσο γίνεται πιο ευχάριστο και πρακτικό. Οι αλλαγές μέσα στην πανδημία ήταν πολλές και οι πιο θετικές θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν αυτές που αφορούσαν την οργάνωση του σπιτιού μας.

Οργάνωση σπιτιού: Το δωμάτιο “ZOOM”

Για τις αμέτρητες τηλεδιασκέψεις και βιντεοσυνομιλίες που πραγματοποιήσαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας ήταν σημαντικό να διαμορφώσουμε έναν χώρο “αφιερωμένο” στο zoom. Σύμφωνα με την ομάδα ειδικών στην αναδιαμόρφωση χώρων California Closets, η ζήτηση για την δημιουργία ενός τέτοιου δωματίου αυξήθηκε κατά 36% τον τελευταίο χρόνο. Το νέο trend φαίνεται να είναι ένα άνετο πολυλειτουργικό γραφείο σε έναν εφεδρικό χώρο είτε δημιουργώντας έναν νέο περιβάλλον είτε, εάν το επιτρέπει η παρούσα οργάνωση του σπιτιού μας, αναδιαμορφώνοντας μια γωνία ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Αποθηκευτικοί χώροι στην κουζίνα

Μια άλλη ανάγκη που οδήγησε σε αλλαγές στην οργάνωση του σπιτιού ήταν η αύξηση στην αγορά τροφίμων πρώτης ανάγκης. Η βόλτα στο supermarket ήταν η μοναδική μας έξοδος με αποτέλεσμα τα προϊόντα να μην χωράνε πλέον στα ράφια της κουζίνας. Για το λόγο αυτό, η ζήτηση για ανανέωση των αποθηκευτικών χώρων της κουζίνας αυξήθηκε κατά 22%.

οργάνωση του σπιτιού
Unsplash/Becca Tapert

Οργάνωση ντουλάπας

Ο άπλετος ελεύθερος χρόνος που είχαμε στην διάθεση μας ήταν ακόμη μια από τις αλλαγές μέσα στην πανδημία, γεγονός που δεν άφηνε χώρο για ακαταστασία. Η οργάνωση της ντουλάπας ήταν πρώτη – πρώτη στην λίστα μας και αυτό δημιούργησε την ανάγκη για αλλαγή στην διαρρύθμιση, προσθήκη αποθηκευτικών χώρων και δημιουργία ενός πιο λειτουργικού χώρου. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως μια οργανωμένη ντουλάπα μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την καθημερινή μας ρουτίνα και να προσδώσει μια αίσθηση τάξης στην ζωή μας.

Μπορεί η καραντίνα να τελείωσε αλλά οι δημιουργικές αλλαγές στο περιβάλλον που ζούμε και εργαζόμαστε είναι πάντα μια καλή ιδέα. Η ανανέωση του προσωπικού σου χώρου είναι μια ευχάριστη διαδικασία που θα αλλάξει την διάθεση σου και θα έχει θετική επίδραση στην καθημερινότητα σου ανεξάρτητα από την περίοδο που διανύουμε.

  • Χαλβάς Φαρσάλων χωρίς γλουτένη

  • Κατώτατος μισθός: Στα 479€ το επίδομα ανεργίας και άλλα18 επιδόματα

  • Brownies με επικάλυψη χαλβά

  • Πώς δεν θα πεινάσεις τη Σαρακοστή

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s