Επικαιρότητα

Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε δωρεάν self test απ’ τα φαρμακεία;

Η συζητήση για τα δωρεάν self test απ’ τα φαρμακεία τέθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι φαρμακοποιοί κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να συνεχίσουν να διανέμουν τα τεστ, ώστε να μην διακοπεί και η συνεργασία τους με την πολιτεία. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνος Λουράντος , ψήφισε λευκό, ενώ το προεδρείο του Συλλόγου θα καθορίσει την περαιτέρω στάση του αύριο, όταν και θα συνεδριάσει σχετικά. 

Την πρόταση της κυβέρνησης για διανομή των self tests από τα φαρμακεία, είχαν αρχικά απορρίψει οι Σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας. Έτσι, λοιπόν, είχε γίνει γνωστό ότι στις συγκεκριμένες περιοχές, θα διανέμονταν εναλλακτικά από τα σούπερ μάρκετ. 

Την συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαν ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος από τον ΠΦΣ, για τους δικαιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των νέων 18 – 30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακοποιών, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ και η προσπάθεια για διάθεση εφάπαξ 4 self tests ανά μήνα σε κάθε δικαιούχο.

Η ανακοίνωση για τα δωρεάν self test απ’ τα φαρμακεία:

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με Κοινωνική Ευαισθησία το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με ψήφους 11 υπερ , 3 κατά και 1 λευκό , αποφάσισε τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των Self Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (7ο και 8ο).

Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: