KIMOLINA : Χειροποίητες κιμωλίες

στις

Με τον όρο Κιμωλία εννοούμε ένα είδος κρητίδας που αφθονεί στη νήσο Κίμωλο, εξ ου και το όνομα “κιμωλία”, ορυκτό με μικροσκοπικά σφαιρίδια ανθρακικού ασβεστίου και σφαιρίδια από κελύφη πρωτόζωων κ.ά.

Είναι πέτρωμα μαλακό, ευκολότριφτο, λευκό. Εύκολα αποσπούνται τα μόριά του κι αφήνουν τα ίχνη τους, αν σύρουμε την κιμωλία πάνω σ’ ένα σώμα. Η κιμωλία του σχολείου προέρχεται απ’ αυτό το πέτρωμα. «η κιμωλία γη», από την οποία πήρε το όνομά του το νησί, έχει απορρυπαντικές και φαρμακευτικές ιδιότητες, και είναι γνωστή από τα προϊστορικά χρόνια.

Στο σημερινό μας άρθρο θα γνωρίσουμε έναν πολύ όμορφο , πολύχρωμο και κυρίως για εμένα έναν ιδιαίτερο λογαριασμό την KIMOLINA , ο οποίος φτιάχνει χειροποίητες κιμωλίες εμπνευσμένες από τη μαγεία που ονειρεύονται όλα τα παιδιά σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα που έχουν μέσα τους. 

Η KIMOLINA δημιουργήθηκε από την ανάγκη των παιδιών να εκφράζονται μέσα από τη ζωγραφική, το παιχνίδι και τη μάθηση, χωρίς περιορισμούς και όρια. Μια διέξοδος από το ηλεκτρονικό παιχνίδι και τις ατελείωτες ώρες που περνάνε τα παιδιά της νέας γενιάς μπροστά στις οθόνες.

Ευφάνταστα χρώματα και λαχταριστά σχήματα, με σκοπό να μεταδώσουν την ευτυχία και τη δημιουργία του παιδικού παιχνιδιού και της ζωγραφικής.

Η Στέφανη δημιουργεί μοναδικές κιμωλίες για παιδιά που στόχο έχουν να δώσουν άλλη πνοή στο παιδικό παιχνίδι και τις δραστηριότητές τους.

Ακόμη και σε αυτές  τις ιδιαίτερες συνθήκες, η δημιουργικότητα και η ευχάριστη απασχόληση θα γίνουν το κλειδί για να διασκεδάσουν μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ένα πρωτότυπο δώρο ιδανικά για ηλικίες 4-10, για παιδικά πάρτυ, Πασχαλίνά αυγά για ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, ή ακόμα και για δώρο στους μαθητές για το τέλος της σχολικής χρονιάς, η KIMOLINA θα δώσει ατέλειωτη χαρά στα παιδιά.   

Κλείνοντας αυτό το άρθρο θα ήθελα να γίνει με ένα παλιό αλλά διαχρονικό παιδικό παιχνίδι τον Βασιλέα .

Για όσους δεν το γνωρίζουν με το όνομα αυτό είμαι σίγουρη ότι μόλις σας αναφέρω τον τρόπο που παίζεται όλοι θα το θυμηθείτε :

Παίζεται με δύο ή περισσότερους παίκτες.  Μοιάζει με ένα τεράστιο «Τ», το οποίο σχηματίζεις με κιμωλία ή ασβέστη στον δρόμο ή στα πεζοδρόμια, τοποθετώντας μέσα σε τετράγωνα τους αριθμούς  από το 1 έως το 8, (με τα 4-5 και τα 7-8 να γειτονεύουν).

Διαλέγεις την πέτρα σου προσεκτικά. Δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή, αφού θα βγαίνεις συχνά έξω από τα κουτιά αλλά ούτε και πολύ μεγάλη! Όσο πιο λεία, τόσο το καλύτερο, να «τσιηλά»!

Σημαδεύεις τους αριθμούς, έναν έναν μέχρι τον πιο μακρινό και ξεκινάς το «κουτσό»! Αν κατεβάσεις το άλλο σου πόδι στην πορεία για το «8 και πίσω», αν η πέτρα σου δεν βρει τον αριθμό-στόχο ή αν πατήσεις τις γραμμές, είσαι άκυρος. Καρτερικά τότε περιμένεις τη σειρά σου για να ξαναδοκιμάσεις.

Για να αγοράσεις και εσύ αυτές τις υπέροχες μοναδικές και αξιοζήλευτες χειροποίητες κιμωλίες το μόνο που έχεις να κάνεις είναι πρώτα να ακολουθήσεις την δημιουργό μας στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και φυσικά να επικοινωνήσεις με την ίδια για αγορές σου !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s