Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.
Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ’ όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.
Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.
Πηγή: https://www.sansimera.gr
- Survivor: Καρολίνα για Μπο: Χαίρομαι που δεν θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία
- Βαλαβάνη: Θα το ξεκαθαρίσω για πρώτη και τελευταία φορά
- Survivor: Ελευθερία και Ευρυδίκη μπαίνουν σε τρεις μέρες στο ριάλιτι !
- Τριαντάφυλλος: Πώς γίνεται να έχεις τον παιδαρά τον Μπο και να κοιτάς τον Μάριο;
- Survivor : Η αποχώρηση της Καρολίνας και η αντίδραση του Μάριου!