Εύρεση Babysitter: Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση γραφείου ή online αναζήτηση;

στις

Η απόφαση του να αποκτήσετε παιδιά – και να βρείτε κάποιον που θα σας βοηθήσει να τα φροντίσετε – είναι δύο από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα λάβετε ποτέ. Και η εύρεση της τέλειας babysitter για τη φροντίδα παιδιού μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Από πού ξεκινάς;

Δύο από τους πιο δημοφιλείς τρόπους αναζήτησης φροντίδας είναι είτε μόνοι σας μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης παιδιών είτε μέσω γραφείου που θα σας βρει τον άνθρωπο που αναζητάτε. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τους δύο τρόπους αναζήτησης ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποια θα είναι η καλύτερη λύση για εσάς και την οικογένειά σας.

Online υπηρεσίες εύρεσης φροντίδας- πώς λειτουργούν; 

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες για babysitter λειτουργούν ως συνεργάτες σας για να σας βοηθήσουν να βρείτε υποψήφιους. Δημοσιεύετε μια αγγελία εργασίας και, στη συνέχεια, σας παρουσιάζεται μια λίστα υποψηφίων βάσει των κριτηρίων σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους φροντιστές έναντι συγκεκριμένης αμοιβής.

Πλεονεκτήματα της χρήσης μιας online υπηρεσίας που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης παιδιών

Εύκολη πρόσβαση σε babysitter, παιδαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους: Οι ιστότοποι εύρεσης φροντίδας καταγράφουν όλο το δυναμικό των φροντιστών, δίνοντας στους γονείς την ευελιξία να έχουν πρόσβαση σε φροντιστές, όπου και αν βρίσκονται, ακόμα κι αν ταξιδεύουν. Έχετε επίσης τη δυνατότητα αναζήτησης και επικοινωνίας με τους φροντιστές 24 ώρες την ημέρα. “Μερικοί γονείς θέλουν περισσότερο έλεγχο στην αναζήτησή τους και θέλουν να επιλέξουν οι ίδιοι τους υποψηφίους που θα δούν. Ένας γονέας που έχει το χρόνο και θέλει τον έλεγχο της βελτιστοποίησης των υποψηφίων από μόνος του, θα ήθελε την ευελιξία που προσφέρει μια online υπηρεσία”, λέει η Πωλίνα Ναούμη,  Head of Family Support στο Nannuka.com.

Προσιτή τιμή: Οι διαδικτυακές υπηρεσίες εύρεσης νταντάς είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή για τις οικογένειες. Οι online υπηρεσίες προσφέρουν συνήθως συνδρομές με τον μήνα.

Εξακρίβωση στοιχείων: Πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι προσφέρουν online διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων των φροντιστών με την συνδρομή τους. Ορισμένοι ιστότοποι επιτρέπουν επίσης στις οικογένειες να δημοσιεύουν αξιολογήσεις για τους φροντιστές που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Πολλαπλές επιλογές: Οι online υπηρεσίες συχνά σας επιτρέπουν να αναζητάτε ταυτόχρονα πολλές ειδικότητες αναρτώντας διαφορετική αγγελία εργασίας για κάθε ένα χωρίς επιπλέον κόστος. Ίσως χρειάζεστε μια δασκάλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μια babysitter κάθε άλλο σαββατοκύριακο. Ή, ίσως χρειάζεστε έναν παιδαγωγό για δημιουργική απασχόληση ή δασκάλα για ενόργανη για την μικρή σας. Με μία μόνο συνδρομή έχετε μεγαλύτερη ευελιξία να αναζητήσετε απεριόριστο αριθμό φροντιστών που ταιριάζουν στις ανάγκες της ζωής σας.

Κάποιες σκέψεις κατά τη χρήση μιας online υπηρεσίας για εύρεση φροντίδας:

Χρόνος: Οι τιμές στο διαδίκτυο μπορεί να είναι οικονομικότερες.  Αλλά τελικά εξαρτάται από τον χρόνο που μπορείτε να επενδύσετε στην αναζήτηση. Μερικές φορές μπορεί να τύχει και το πρώτο άτομο που θα επικοινωνήσετε να είναι ιδανικό για τη θέση. Άλλες φορές μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καταλήξετε στο σωστό άτομο.

Εμπειρία: Εάν δεν έχετε συνεργαστεί ποτέ με babysitter, ίσως να μην γνωρίζετε τι ψάχνετε ή από πού να ξεκινήσετε. Μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα, αλλά ίσως εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια.

Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση γραφείου – πώς λειτουργεί;

Τα γραφεία προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εύρεση φροντιστών και χρεώνουν ένα ποσό εύρεσης για τις υπηρεσίες τους. Φροντίζουν ολόκληρη τη διαδικασία, από την εύρεση υποψηφίων έως τον έλεγχο και καθοδηγούν τους γονείς κατά τη διαδικασία πρόσληψης και προσφέρουν υποστήριξη ακόμα και μετά την τοποθέτηση. 

“Στον Όμιλο Nannuka από νωρίς αντιληφθήκαμε την ανάγκη κάποιων οικογενειών για προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Είτε λόγω χρονου, είτε λόγω απειρίας, είτε καθαρά λόγω εμπιστοσύνης στην εταιρεία μας, πολλές οικογένειες μας ζητούν συχνά να αναλάβουμε εμείς την εύρεση του φροντιστή για την οικογένειά τους. Έτσι δημιουργήσαμε το One & Only Nannuka. Πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα που παρέχει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στις οικογένειες που το αναζητούν. Προχωράμε με σεβασμό στις εκάστοτε απαιτήσεις των οικογενειών, με προσιτές τιμές και όχι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις και πάντα με την υπογραφή και αξιοπιστία του Ομίλου Nannuka”, μας συμπληρώνει η κα Ναούμη. “Έτσι μαζί με την online εμπειρία του Nannuka.com που έχει γίνει συνώνυμο με την φροντίδα στην Ελλάδα, ερχόμαστε να συμπληρώσουμε το κενό στην εύρεση Οικογενειακής φροντίδας, με το One & Only Nannuka δίπλα σε κάθε οικογένεια, με ένα τηλέφωνο.”

Πλεονεκτήματα συνεργασίας με προσωποποιημένη εξυπηρέτηση γραφείου:

Απλοποιημένη διαδικασία πρόσληψης: Οι εταιρείες περνούν συχνά μια μακρά διαδικασία ελέγχου των αιτούντων, από τηλεφωνικές και προσωπικές συνεντεύξεις και συνεχίζουν με τις συστάσεις και τα έγγραφα τους. Ακόμη χρησιμοποιούν και μια εξέταση αξιολόγησης για να αναλύσουν τις γνώσεις του αιτούντος για τη φροντίδα των παιδιών. 

Συνεχής υποστήριξη για τους γονείς: Η υποστήριξη αλλά και η αντικατάσταση των υποψήφιων διαρκεί για ορισμένο διάστημα οπότε και δεν αγχώνεστε σε περίπτωση λήξης της συνεργασίας. “Έχουμε στραμμένο το ένα μας αυτί στις οικογένειες για να ακούμε ακόμη και μετά την τοποθέτηση του φροντιστή. Aυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών όσον αφορά την εκπαίδευση της νέας babysitter σας και των εσφαλμένων επικοινωνιών. ” συμπληρώνει η κα Ναούμη.

Κάποιες σκέψεις κατά τη χρήση της προσωποποιημένης υπηρεσίας εύρεσης φροντίδας:

Τιμή: Οι online συνδρομές είναι σαφώς οικονομικότερες μπροστά στις τιμές των προσωποποιημένων υπηρεσιών.

Αποκλεισμός ελέγχου: Οι προσωποποιημένες υπηρεσίες εύρεσης φροντίδας αναλαμβάνουν την αναζήτηση, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των πιθανών υποψηφίων, αποκλείοντας αυτό από τους γονείς που προτιμούν να έχουν τον έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας οι ίδιοι.

Συμπέρασμα:

Δεν υπάρχει τελικά ο σωστός τρόπος για να βρεθεί μια babysitter. Το ένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο. Έχει να κάνει με το τι ψάχνει ο γονέας. Τι του ταιριάζει καλύτερα ως προς την υποστήριξη, τον προσωπικό έλεγχο και την ευελιξία στην αναζήτησή του και ποιος είναι ο προϋπολογισμός του. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και στον προϋπολογισμό σας. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s