Ο χαρακτήρας του σκύλου αλλάζει με τα χρόνια! Από τι εξαρτάται;

στις

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες σκύλων, άλλα είναι περισσότερο της αγκαλιάς κι άλλα πιο απόμακρα. Άλλα θα κατουρηθούν απ’ τη χαρά τους όταν σε δουν, ενώ μερικά θα σε αγνοήσουν πλήρως εάν σου έχουν θυμώσει για κάτι! Κάθε σκύλος έχει το δικό του χαρακτήρα, ο οποίος αλλάζει, όπως ακριβώς και των ανθρώπων!

Ο χαρακτήρας του σκύλου αλλάζει με τα χρόνια και δεν μένει πάντα ο ίδιος, αναφέρουν ερευνητές απ’ το Πανεπιστήμιο του Michigan State, οι οποίοι δημοσίευσαν μία έρευνα στο Journal of Research in Personality για την συμπεριφορά των σκύλων.

χαρακτήρας του σκύλου αλλάζει

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν σκυλογονιό, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων λένε συνεχώς πως το κατοικίδιό τους έχει τον δικό του χαρακτήρα, ο οποίος αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου!

O William Chopik απ’ το Πανεπιστήμιο του Michigan State, ο οποίος είναι ο βασικός ερευνητής και κύριος συγγραφέας της μελέτης, τόνισε ότι: «Όταν οι άνθρωποι περνάνε μέσα από μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, στοιχεία του χαρακτήρα τους μπορούν να αλλάξουν, κάτι που με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρατηρούμε με έκπληξη και σε μεγάλο βαθμό να συμβαίνει στους σκύλους».

Μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου, που κατ’ επέκταση επηρεάζει και τον σκύλο σου, είναι δυνατό κι απόλυτα φυσιολογικό να προκαλέσει αλλαγή στον χαρακτήρα του!

Για την εν λόγω μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία 1.600 σκυλιών, ανάμεσα σε 50 διαφορετικές ράτσες και σε ηλικίες που ξεκινούσαν από λίγες εβδομάδες και έφταναν ως το 15ο έτος της ηλικίας τους.

χαρακτήρας του σκύλου
Kuo/Moment/Getty Images

Ξεκάθαρη συσχέτιση διαπιστώθηκε στους τρεις βασικούς τομείς:

  • Ηλικία και προσωπικότητα.
  • Ομοιότητες στον χαρακτήρα ανθρώπου με τον σκύλο.
  • Επιρροή του χαρακτήρα – προσωπικότητας του σκύλου στην ποιότητα της σχέσης του με το αφεντικό του.

Όπως διαπιστώθηκε, τα σκυλάκια που μεγάλωναν δίπλα σε ιδιοκτήτες με πολύ κοινωνικό χαρακτήρα, ήταν κι εκείνα πολύ κοινωνικά και γεμάτα ενέργεια ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο!

Ο William Chopik έχει βάλει ως επόμενο στόχο του να διαπιστώσει την επιρροή που έχει το περιβάλλον πάνω στους σκύλους:

Τώρα που μάθαμε πως ο χαρακτήρας του σκύλου αλλάζει, επόμενο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε είναι το γιατί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s