Εργαστήριο Μαρμαρογλυπτικής

στις

Μέσα από το σημερινό μας άρθρο θα γνωρίσουμε τον Αντωνακόπουλο Άγγελο , ο οποίος κατασκευάζει έργα τέχνης από μάρμαρο . Η λέξη μάρμαρο ετυμολογείται από την αρχαιοελληνική μάρμαρος, δηλαδή «λαμπερός λίθος» .

Το μάρμαρο είναι ένα ανθρακικό πολυκρυσταλλικό υλικό. Οι κρύσταλλοί του λαμπιρίζουν έντονα από διαφορετικές γωνίες στο φως. Από τον χαρακτηριστικό αυτόν λαμπιρισμό (μαρμαρυγή) πήρε το πέτρωμα αυτό το όνομα μάρμαρο, από την αρχαιότητα.

Ο Άγγελος γεννήθηκε στην Αθήνα και η γνωριμία του με το μάρμαρο έγινε από πολύ μικρή ηλικία λόγω της οικογενειακής τους επιχείρησης . Από μικρή ηλικία του άρεσε να δημιουργεί μορφές με το μυαλό του στα ακανόνιστα ξοφάρια ( όγκοι ακανόνιστου σχήματος) γι αυτό ακριβώς τον λόγο στην ηλικία των 16 φοίτησε στην σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και διακρίθηκε στο μάθημα της μαρμαροτεχνίας.

Ήταν τόσο καλός στον τομεά αυτό που είχε την τιμή να βραβευτεί από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Στεφανόπουλο για την εξαιρετική του επίδοση .

Ο Άγγελος έχει εργαστεί σε αρκετά εργαστήρια και στην Τήνο και στην Αθήνα . Τα έργα που δημιουργεί είναι βυζαντινά , νεοκλασικά , λαικά, ασχολείται επίσης με τις αναστηλώσεις και τις συντηρήσεις παλαιών μνημείων για την Ελλάδα καθώς και για το εξωτερικό .

Το 2017 δημιουργεί το δικό του χώρο στο τόπο όπου μεγάλωσε. Και το 2019 μεταβαίνει στην Τήνο όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα !

Όπως είδατε και από τις φωτογραφίες αυτά είναι μερικά από τα έργα που έχει δημιουργήσει ο Άγγελος και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από καταπληκτικό .

Σε αυτό το σημείο θέλω να τον ευχαριστήσω για τις πληροφορίες που θέλησε να τις μοιραστεί μαζί μας και μέσα από το άρθρο να τον γνωρίσουμε .

Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο λογαριασμό του στο instagram και εκεί θα μαθαίνετε πρώτοι τα νέα σχέδια που θα δημιουργεί .

Στήριξε το Serendipity ⬇😊

5,00 €

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s