18 ιδέες και τρόποι για να αποθηκεύσεις τα ξύλα τζακιού!

στις
Αν έχεις τζάκι, δεν είναι σημαντικό το πως πως θα εντάξεις τα καυσόξυλα στην διακόσμηση; Ακολουθούν 18 σχέδια και ιδέες για να αποθηκεύσεις τα ξύλα δίπλα στο τζάκι!

Οι περισσότερες από τις 18 προτάσεις που βρήκαμε αφορούν χτιστές κατασκευές τόσο για την αποθήκευση των καυσόξυλων, όσο και για τα ίδια τα τζάκια για να εμπνευστείς και να προβάλεις τα ξύλα, αντί να προσπαθείς απεγνωσμένα να τα κρύψεις!

Μοντέρνος χώρος και τζάκι με αποθηκευτικό χώρο για καυσόξυλα στο πλάι.
Μοντέρνος χώρος και τζάκι με αποθηκευτικό χώρο για καυσόξυλα στο πλάι. Ξεχωρίζει η πανέμορφη πολυθρόνα Eames, οι δύο αποθηκευτικοί χώροι καυσόξυλων και η τέχνη που τοποθετήθηκε πάνω από το τζάκι.

Στα πιο πολλά σπίτια το τζάκι αποτελεί από μόνο του τον πρωταγωνιστή της διακόσμησης για το δωμάτιο που βρίσκεται. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα περιβάλλοντα αντικείμενα ή η αποθήκευση των καυσόξυλων πιο συγκεκριμένα, δεν έχει και αυτή να παίξει τον ρόλο της στην συνολική διακόσμηση του χώρου. Να θυμάσαι ότι η αποθήκευση των καυσόξυλων μπορεί να είναι πρακτική με γνώμονα την άνεση σου ή άκρως διακοσμητική με ότι δυσκολίες μπορεί αυτό να ενέχει. Η επιλογή είναι πάντα δική σου.

Rustic χτιστό τζάκι με πλαϊνό αποθηκευτικό χώρο για καυσόξυλα.

Rustic χτιστό τζάκι με εντοιχισμένο χώρο αποθήκευσης για τα καυσόξυλα και μια μεταλλική ξυλιέρα. Διαμόρφωση από την κατασκευή, αν και το φορητό μεταλλικό καλάθι – ξυλιέρα είναι πολύ πρακτικό για δύο «φουρνιές» ξύλα που θα σε βγάλουν 6-7 ώρες!

Εκπληκτική νησίδα κουζίνας με ενσωματωμένο τζάκι και αποθηκευτικό χώρο για ξύλα.

Μια υπέροχη νησίδα με ενσωματωμένο τζάκι και ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο. Στην μονοχρωματική εικονιζόμενη παλέτα, τα καυσόξυλα εμπλουτίζουν την διακόσμηση με το φυσικό χρώμα του ξύλου.

Οριζόντιος αποθηκευτικός χώρος για τα καυσόξυλα, όπου ο πάνω χώρος χρησιμεύει ως σύνθετο.

Αυτό το πολύ όμορφο και μοντέρνο τζάκι, έχει πρόβλεψη για αποθηκευτικό χώρο και ο πάνω χώρος χρησιμεύει ως σύνθετο. Εντυπωσιακό το σχήμα και το ύψος του τζακιού σε ένα ψηλοτάβανο σαλόνι.

Αποθηκευτικός χώρος για καυσόξυλα κάτω από το τζάκι.
Μια όμορφη μεταλλική θήκη βρίσκεται κάτω από την τσιμεντένια βάση που φιλοξενεί το ενεργειακό τζάκι. Πολύ κομψή λύση, αλλά όπως και με προηγούμενες περιπτώσεις τα ξύλα οφείλουν να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων.

Χώρος αποθήκευσης καυσόξυλων στο πλάι για χτιστό τζάκι.

Μοντέρνο ενεργειακό τζάκι με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο στο πλάι του τζακιού. Αυτή είναι μια πολύ κομψή και όμορφη λύση, η οποία όμως ενδέχεται να λερώνει το τοιχίο.

ξυλιερα μεταλλικη καθετη βαση για ξυλα τζακιου τζακι

Εναλλακτικά για κάθετη αποθήκευση ξύλων μπορείς να τοποθετήσεις μια κάθετη μεταλλική ξυλιέρα.

ξυλιερα μεταλλικη καθετη βαση για ξυλα τζακιου τζακι

Ξυλιέρα κάθετη μεταλλική που τοποθετείται κάθετα ή οριζόντια!
La Redoute – 83€  

Ειδικό συρτάρι για καυσόξυλα, ενσωματωμένο στο ενεργειακό τζάκι.
Μια πλήρης και για να είμαστε ειλικρινείς τέλεια πρόταση ενεργειακού τζακιού με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο σε θερμομονωτικό συρτάρι. Αυτό το είδος του μετάλλου με ειδική επίστρωση κρατάει την θερμοκρασία ιδιαιτέρως χαμηλά, οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος να βρίσκεται τόσο κοντά στην φωτιά.

Μοντέρνο τζάκι με αποθηκευτικό χώρο στο πλάι.

Μια πολύ μοντέρνα πρόταση τζακιού – που μπορείς να το πεις και εστία – διαθέτει εξίσου ανοιχτό χώρο για αποθηκευτικό χώρο για τα καυσόξυλα. Είναι ένα μικρό έργο τέχνης, αλλά προϋποθέτει ειδική κατασκευή.

Χτιστό τζάκι με χώρο αποθήκευσης κάτω από την εστία φωτιάς.

Το τσιμεντένιο τζάκι της φωτογραφίας διαθέτει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το τζάκι για πληθώρα καυσόξυλων. Συνολικά αποτελεί έναν πολύ όμορφο τρόπο παρουσίασης και διακόσμησης με καυσόξυλα.

ξυλιερα μεταλλικη στρογγυλη κυκλικη βαση για ξυλα τζακιου τζακι

Μια κυκλική βάση για ξύλα – που την λες και μεταλλικό γλυπτό τέχνης και όχι ξυλιέρα!

ξυλιερα μεταλλικη στρογγυλη κυκλικη βαση για ξυλα τζακιου τζακι

Ατσάλινη ξυλιέρα με διάμετρο 70cm για αποθήκευση ξύλων με στυλ
Vidaxl  – 64,9€  

Τσιμεντένιο τζάκι με αποθηκευτικό χώρο στο πλάι.

Τσιμεντένια κατασκευή με ενσωματωμένο ενεργειακό τζάκι και δύο ξεχωριστές θέσεις για καυσόξυλα. Η χαμηλή θήκη είναι πολύ πιο πρακτική, σε αντίθεση με την δεύτερη πάνω θήκη η οποία προϋποθέτει την χρήση σκάλας για να πάρεις καυσόξυλα – έχει καθαρά διακοσμητική αξία – εκτός αν έχεις πρόχειρο ένα σκαμπο.

Μια χτιστή ραφιέρα σου επιτρέπει να οργανώσεις τα καυσόξυλα στης στόφας σου.

Μια ραφιέρα διαθέτει 8 θήκες ίδιου μεγέθους για καυσόξυλα, με την διαφορά ότι αυτά οφείλουν να έχουν συγκεκριμένο μέγεθος. Η σόμπα έχει και αυτή θήκη, αλλά αυτή είναι για την στάχτη.

Ένα απλό κουτί-κύβος, χρησιμεύει εδώ για την αποθήκευση των ξύλων.

Μια επιλογή που κάνει σε κάθε περίπτωση είναι αυτό το κουτί-κύβος που σου δίνει ικανή ποσότητα καυσόξυλων για ολόκληρη την μέρα. Γενικά να έχεις υπ’ όψιν ότι ναι μεν τα ενεργειακά τζάκια είναι πιο αποδοτικά, αλλά καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα καυσόξυλων.

Τρόλεϊ για καυσόξυλα με ροδάκια.

Ένα όμορφο τρόλεϊ (ξυλιέρα τζακιού με ρόδες) σε βιομηχανικό-rustic ύφος τοποθετήθηκε ακριβώς δίπλα από το τζάκι για εύκολη μεταφορά και φόρτωση καυσόξυλων. Εξαιρετικά κομψό και καλαίσθητο, ταιριάζει σε πολλούς διαφορετικούς διακοσμητικά χώρους.

ξυλιερα μεταλλικη καθετη βαση για ξυλα τζακιου τζακι

Ξυλιέρα κάθετη μεταλλική – ράφι για ξύλα με ύψος 200cm
Vidaxl – 73,9€   

Δέσιμο των καυσόξυλων με δερμάτινα λουριά.

Η ξυλεία συγκρατιέται με δερμάτινα λουριά στην εικονιζόμενη φωτογραφία, με ένα βαθιά rustic, πολυτελές και κομψό ύφος. Πανέμορφο, καλαίσθητο και ταυτόχρονα κατάλληλο για κάθε χώρο.

Έξυπνη κατασκευή για να συγκρατεί τα καυσόξυλα.
Ένα ενσωματωμένο τζάκι απέκτησε μια μεταλλική θήκη ξυλιέρα παρόμοιας αισθητικής, με μαύρη ηλεκτροστατική βαφή που δεν επιτρέπει υψηλές θερμοκρασίες. Εξαιρετική επιλογή, για πολλά διαφορετικά είδη διακόσμησης που ταιριάζει με κάθε ενεργειακό τζάκι.

Αποθήκευση των κούτσουρων σε παρακείμενο κουβά.

Ένας παλιός, πατροπαράδοτος, old school κουβάς, μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για οποιονδήποτε χώρο και αν θέλεις. Στην περίπτωση μεταλλικού κουβά η θερμοκρασία δεν θα επέτρεπε να βρίσκεται τόσο κοντά στο τζάκι, για αυτό και έχει δερμάτινη επένδυση. Μια έξυπνη λύση με υψηλό διακοσμητικό πρόσημο!

Δερμάτινο και βραδύκαυστο θα πρέπει να είναι και το χαλάκι μπροστά απο το τζάκι σου για να αποτρέψεις τον κίνδυνο πυρκαγιάς από κάρβουνα η σπίθες!

δερματινο βραδυκαυστο χαλακι τζακιου χαλι για τζακι

Χαλι δερμάτινο βραδύκαυστο – ειδικό για μπροστά από το τζάκι
Spitishop απο 11,9€  

Μια μεταλλική κατασκευή συγκρατεί τα καυσόξυλα του τζακιού, την ώρα που τα προσανάμματα διατηρούνται στο διπλανό καλάθι.

Στην τελευταία μας και ταυτόχρονα κεντρική μας φωτογραφία, βλέπουμε τόσο αυτή την όμορφη και έξυπνη κατασκευή με «στοπ», ώστε να μην κυλούν τα καυσόξυλα. Δίπλα της βρίσκεται και ένα καλάθι για τα προσανάμματα και λεπτά ξυλαράκια.

Latest from the Blog

Survivor: Καρολίνα για Μπο: Χαίρομαι που δεν θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία

Η Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα αποχώρησε από το survivor all star και δεν μίλησε μόνο για τα τρυφερά πλάνα με τον Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη αλλά και τη σχέση της με τον Μπο και μας έλυσε όλες τις απορίες. Συγκεκριμένα είπε στην κάμερα της εκπομπής, Πρωινό Μας: « Με τον Μπο ήμασταν ένα μήνα περίπου μαζί, αλλά ήταν αρκετά έντονο. Τις…

Βαλαβάνη: Θα το ξεκαθαρίσω για πρώτη και τελευταία φορά

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη μίλησε για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Βασάλο μετά τις φήμες που τους θέλουν να έχουν χωρίσει.  Αυτή την περίοδο όλοι οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να αποσπάσουν μία δήλωσή σου για την αλήθεια της σχέσης σου με τον Κωνσταντίνο Βασάλο. Τι είναι αυτό που σε κάνει να μη θέλεις να μιλήσεις τη δεδομένη στιγμή, ενώ στο…

Survivor: Ελευθερία και Ευρυδίκη μπαίνουν σε τρεις μέρες στο ριάλιτι !

Η Καρολίνα Καλύβα αποχώρησε από το survivor all star και γυρίζει στην Ελλάδα, ωστόσο δύο παίκτριες του ριάλιτι επιβίωσης ετοιμάζονται να εισβάλλουν στο παιχνίδι. Ο λόγος για την Ελευθερία Ελευθερίου η οποία τελικά θα μπει στο Survivor All Star, μιας και είχε υπογράψει και δεν μπορεί να κάνει πίσω … Η τραγουδίστρια μετά το ειδύλλιο της Καρολίνας με τον σύντροφό της…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s