Το λαχανικό που θα κάνει το smoothie σου πιο υγιεινό και πιο νόστιμο!

Το λαχανικό που θα κάνει το smoothie σου πιο υγιεινό και πιο νόστιμο, είναι μάλλον αυτό που λιγότερο περίμενες και θα ήθελες, αλλά επιβάλλεται να το δοκιμάσεις έστω και μία φορά.

Ένα smoothie είναι ιδανικό για το πρωί, για μετά το γυμναστήριο ή ακόμη και ως σνακ το απόγευμα. Είναι υγιεινό, αλλά μόνο όταν προσέξουμε τα υλικά που θα επιλέξουμε για να το φτιάξουμε.

Για παράδειγμα, μπορεί τα smoothies με φράουλα, μπανάνα και άλλα φρούτα να είναι ιδιαίτερα νόστιμα, αλλά στην πραγματικότητα περιέχουν πολλή ζάχαρη και μας κάνουν να πεινάμε πιο γρήγορα απ’ ότι φανταζόμαστε.

Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς, το λαχανικό που θα κάνει πολύ πιο υγιεινό και νόστιμο του smoothie σου είναι το…κουνουπίδι. Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται το κουνουπίδι είναι η καλύτερη αντικατάσταση της μπανάνας. Γιατί;

Γιατί το κουνουπίδι, μπορεί να κάνει πιο κρεμώδες ένα smoothie, με λιγότερη ζάχαρη και υδατάνθρακες. Και επειδή πάντα μιλάμε με αριθμούς, έχουμε και τις αποδείξεις.

Μια μπανάνα έχει 40 θερμίδες, 10 γρ. υδατάνθρακες και 5 γρ. ζάχαρη, ενώ ένα κομμάτι από κουνουπίδι έχει από την άλλη πλευρά, μόλις 10 θερμίδες, 2 γρ. υδατάνθρακες και λιγότερο από 1 γρ. ζάχαρη.

 

Το πραγματικό ερώτημα όμως, είναι κατά πόσο ένα smoothie με κουνουπίδι είναι νόστιμο. Κι η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά, αν σκεφτεί κανείς ότι το κουνουπίδι δεν έχει γεύση, οπότε αυτό που χαρίζει στο smoothie είναι μια πιο κρεμώδη υφή και φυσικά πολλές θρεπτικές ουσίες.

Μπορείς να προσθέσεις κομμάτια από ώμο ή βραστό κουνουπίδι σ’ ένα smoothie και να το συνδυάσεις με διάφορα φρούτα όπως ανανά, ροδάκινο, βατόμουρα ή ακόμη και λίγο φρέσκο τζίντζερ.

Εντάξει, δεν θα αντικαταστήσουμε την μπανάνα σ’ όλα τα smoothies που θα φτιάχνουμε, αλλά αν θέλεις για λίγο να περιορίσεις τη ζάχαρη μπορείς να δοκιμάσεις το κουνουπίδι.

 

 

https://ipop.gr

Σχολιάστε