Πώς ένα μόνο χτύπημα των φτερών μιας πεταλούδας μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σου και τον τρόπο σκέψης σου


Θα μπορούσε ένα μικρό αλλά πανέμορφο έντομο χτυπώντας τα φτερά του σε μία άκρη της γης να επηρεάσει τη ζωή σου; Η απάντηση, όσο απροσδόκητη κι αν θα σου φανεί, είναι ναι και μάλιστα είναι ένα γεγονός που είναι γνωστό ως το φαινόμενο της πεταλούδας! Είναι αρκετά πιθανό να το έχεις ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σου είτε από κάποιον γνωστό σου ή ακόμα να έγινε αναφορά σε κάποια ταινία ή σειρά που έβλεπες. Ωστόσο λόγω του κοινότυπου ονόματος του πιθανότατα δεν έδωσες σημασία, τώρα όμως ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για το φαινόμενο της πεταλούδας από το πού ξεκίνησε μέχρι το πως επηρεάζει τη ζωή σου.

Από που πήρε το όνομα του το φαινόμενο της πεταλούδας

Η ιδέα προέρχεται από το χτύπημα των φτερών της πεταλούδας που είναι ο καταλύτης και η αφετηρία ενός πολύ μεγαλύτερου γεγονότος. Ακόμα και το ένα φτερό της πεταλούδας μπορεί να αντιπροσωπεύει μικρές αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι αλλαγές συσσωρεύονται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρές, σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές που έχουν όμως τεράστιες επιπτώσεις σε πολύπλοκα συστήματα. Η πεταλούδα είναι μια συμβολική αναπαράσταση κάτι απρόβλεπτου, μεταβλητού ή άγνωστης ποσότητας και μπορεί να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε ανεπαίσθητη αλλαγή στη ζωή μας.

το φαινόμενο της πεταλούδας
Pexels

Τι αντιπροσωπεύει το φαινόμενο της πεταλούδας

Η σύνδεση της πεταλούδας που χτυπά τα φτερά της σε μια χώρα για να προκαλέσει έναν τυφώνα σε μία άλλη είναι πραγματική, παρόλο που μπορεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει ο τυφώνας. Εάν αυτή η πεταλούδα δεν είχε χτυπήσει τα φτερά της εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, αυτή η μικρή αλλαγή στις αρχικές συνθήκες μπορεί να μην είχε οδηγήσει σε ένα τόσο δραστικό αποτέλεσμα όπως είναι ο τυφώνας. Το χτύπημα των φτερών της πεταλούδας όσο αμελητέο κι αν φαίνεται μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες μεταβολές γεγονότων.

Θα μου πεις, και πως συνδέεται αυτό με τη δική μου ζωή; Η λογική είναι ότι οι ζωές μας είναι στην πραγματικότητα μια συνεχής επίδειξη αυτής της θεωρίας. Καθώς γνωρίζουμε σπάνια τις αρχικές συνθήκες με απόλυτη λεπτομέρεια, το τελικό αποτέλεσμα ενός σύνθετου συστήματος όπως είναι οι ανθρώπινες ζωές είναι τουλάχιστον απρόβλεπτο.

Πως επηρεάζει τη ζωή σου και πώς θα επηρεάσει τον τρόπο σκέψης σου

Οποιαδήποτε αλλαγή όσο μικρή κι αν είναι μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σου. Ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να το σκεφτείς είναι ότι μπορείς να βρεις τρόπους ώστε οι αλλαγές που θα κάνεις καθημερινά να μπορούν να είναι στην πλειοψηφία τους θετικές. Ενέργειες όπως η μείωση του πλαστικού ή η εξοικονόμηση ενέργειας μπορούν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Pexels/Wesley Carvalho

Η κατανόηση της διασύνδεσης όλων μεταξύ τους είναι βασική προϋπόθεση ώστε να το κατανοήσεις καλύτερα. Μια ενέργεια που θα λάβει χώρα στο παρόν θα είχε προκληθεί από μια προηγούμενη περίσταση. Και αυτή η ίδια δράση θα είναι η αιτία μιας μελλοντικής αντίστοιχα. Το φαινόμενο της πεταλούδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε ώρα και στιγμή. Η συνειδητοποίηση των πράξεων σου και των πιθανών συνεπειών τους είναι η αρχή που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Μια πράξη καλοσύνης επιτρέπει μια άλλη, συνδέοντας όλους μας με αδιανόητους τρόπους. Οι μικρές σκέψεις ενσυναίσθησης είναι μια θεμελιώδης έννοια της αίσθησης του πόνου των άλλων.

Ξεκίνα σήμερα να είσαι πιο υπομονετική με άτομα τα οποία νιώθεις ότι δε σε καταλαβαίνουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο κάθε ένας αναπτύσσεται με διαφορετικό ρυθμό και τρόπο. Ένα χαμόγελο σε έναν περαστικό μπορεί να τον κάνει να χαμογελάσει σε έναν άλλον και αυτός σε έναν τρίτο κλπ. Μπορείς να κάνεις την αλλαγή κάθε μέρα όχι μόνο για τη ζωή σου αλλά γιατί η δική σου πράξη μπορεί να επηρεάσει τη ζωή όλων μας!

Κάνουμε focus σε σένα: 7 τρόποι για να είσαι ο αυθεντικός σου εαυτός

Το να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για να είσαι καλά, ψυχικά κυρίως, και θα σε βοηθήσει να φτάσεις πολύ ψηλά και να γίνεις ακόμα καλύτερος, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Να είσαι πραγματικός, αληθινός, αυθεντικός, ο εαυτός σου, να είσαι εσύ και έτσι θα προχωρήσεις σημαντικά σε όλους τους […]

Relove Collection μια Συλλογή από ανακυκλώσιμα υφάσματα

Η δημιουργικότητα και το στυλ βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως αποδεικνύει και η συλλογή Relove Collection της Τζένας ,της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στο σημερινό μας άρθρο . H Τζένα εξαιτίας της σοβαρής περιβαλλοντικής κρίσης που διανύουμε τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει κομμάτια χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υφάσματα. Ανάλογα με το ύφασμα που πέφτει στα χέρια της […]

DIY: Η μάσκα ομορφιάς που χρειάζεσαι για λαμπερή επιδερμίδα

Το δεύτερο lockdown είναι επίσημο πλέον και πιθανότατα σε βρίσκει στο σπίτι με τηλεκπαίδευση και άπειρο χρόνο το απόγευμα μιας και όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες έχουν σταματήσει. Ξέρουμε! Δεν είναι εύκολο, ούτε και ευχάριστο. Σου λείπουν οι φίλοι σου, η παρέα σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πρέπει, όμως, να προστατεύσεις τον εαυτό σου και όλους […]

Κατηγορίες:ΔιάφοραΕτικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: