Άρχισαν να κλείνουν σχολεία εξαιτίας κρουσμάτων

στις

Έκλεισε ένα σχολείο στην Αττική κι άλλα πέντε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, καθώς παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός τους ούτε εάν αφορούν μαθητές ή εκπαιδευτικούς. Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι κλειστά θα παραμείνουν και τα ακόλουθα σχολεία και τμήματα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:

– 2ο Δημοτικό στις Βούτες Ηρακλείου Κρήτης (έως 27-09-2020)

– Το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνάσιου Πύργου Ηλείας (έως 27-09-2020)

– Δημοτικό σχολείο ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (έως 18-09-2020)

– Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (έως 18-09-2020)

– 7ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας (18-09-2020)

Νέα αυξημένα μέτρα προστασίας στην Αττική

Στο μεταξύ, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι από σήμερα 16/9 η χρήση μάσκας επιβάλλεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως χώρους εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και σε ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα κ.λπ.) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική (μπουζούκια, μουσικές σκηνές κ.λπ.) μέχρι το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, ως εξής:

1. Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50% και υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.

2. Σε ότι αφορά τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική, δηλαδή τα κέντρα διασκέδασης με ΚΑΔ 5630 1001, 5630 1009, 5630 1010, 5630 1011, 5630 1012 που παρέχουν ζωντανή μουσική και τις κλειστές αίθουσες συναυλιών με ΚΑΔ 9004 1009, η λειτουργία τους αναστέλλεται για 14 ημέρες.

3. Όσον αφορά στη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων τίθεται όριο πληρότητας 60% και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα κ.λπ) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Απευθύνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους.

5. Σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Επίσης, στις λαϊκές αγορές θα συμμετέχει το 50% των πωλητών ανά κατηγορία πωλητών και πρέπει να υπάρχει απόσταση 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων, ενώ υπάρχει δυνατότητα για παράλληλη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας εφ’ όσον είναι εφικτό.

6. Στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθορίζεται ανώτατο όριο 6 ατόμων.

Τα μέτρα ισχύουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Κορονοϊός | Άρχισαν να κλείνουν σχολεία εξαιτίας κρουσμάτων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s