Η εθιμοτυπία του κορωνοϊού -Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να αποφεύγεις ευγενικά τις αγκαλιές και τα φιλιά

στις

Πιθανότατα, μέσα στο περίεργο αυτό καλοκαίρι υπό το βλέμμα του κορωνοϊού, είδες φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

Χαιρέτησες τους περισσότερους από απόσταση, αλλά δεν κατάφερες να αποφύγεις κάποιες σφιχτές αγκαλιές και δύο-τρεις αμήχανες χειραψίες.Εσύ ψέλλισες κάτι τύπου «Από μακριά…» αλλά η φόρα του θείου Βασίλη που είχε να σε δει έναν χρόνο δεν μπορούσε να ανακοπεί ούτε από την άμυνα του Μπουρούση.

Φυσικά και αγαπάς τον θείο Βασίλη. Γι’ αυτό και θες να τον προστατέψεις. Όπως θες να προστατέψεις τον εαυτό σου και τον πυρήνα της δικής σου οικογένειας.Ο καλύτερος τρόπος, αναφέρει ειδικός του σαβουάρ βιβρ, Daniel Post Senning του The Emily Post Institute να χαιρετήσεις κάποιον αλλά και να είσαι σε απόσταση είναι η χειραψία, ωστόσο αυτή την εποχή είναι απαγορευτική. Υπάρχουν όμως τέσσερις απλές τεχνικές οι οποίες θα σέ βοηθήσουν να κρατήσεις τις αποστάσεις με τους γύρω σου χωρίς ωστόσο να είσαι απότομη και να πληγώσεις τα αισθήματά τους.

Θέσε από την αρχή όρια

Το ιδανικό θα ήταν να μιλήσεις εκ των προτέρων με το άτομο που θα συναντηθείς και να του πεις πώς θα ήθελες να χαιρετηθείς μαζί του. Μην σου φαίνεται περίεργο, δεν είναι κάτι που θα σε αποξενώσει, ίσα-ίσα, θα καταλάβεις ότι πολλοί είναι στην ίδια θέση με σένα και σέβονται απόλυτα την επιθυμία σου.

Αν δεν μιλήσεις από πριν με κάποιον, κάν’ το εκείνη τη στιγμή που θα τον δεις. Μην διστάσεις να σταματήσεις κάποιον που έρχεται καταπάνω σου για αγκαλίτσες. Ένα απλό «καλύτερα να μη έρθουμε σε επαφή» θα του σταματήσει τη φόρα και θα του υπενθυμίσει ότι έχουμε ακόμα κορωνοϊό. Μάλιστα ο ειδικός εθιμοτυπίας Sharon Schweitzer, ιδρυτής του Access to Culture, προτείνει να το αναφέρεις όταν ακόμη κάποιος γνωστός/φίλος που έρχεται να σε χαιρετήσει είναι αρκετά μακριά.

Αγκάλιασε τον εαυτό σου

Η Diane Gottsman, ιδρύτρια του The Protocol School of Texas, προτείνει έναν φιλικό χαιρετισμό με τη γλώσσα του σώματος που αποθαρρύνει κάποιον να έρθει να σε αγκαλιάσει. «Αν κάποιος φαίνεται να έρχεται με φόρα για αγκαλιά ή φιλί ή ακόμα και χειραψία, μπορείτε να φορέσετε το μεγαλύτερο χαμόγελό σας και με ευγενική φωνή να του πείτε: Χαίρομαι που σε βλέπω, σου στέλνω μια virtual αγκαλιά (κι εκείνη τη στιγμή θα αγκαλιάζεις τον εαυτό σου)». Αυτή η γλώσσα του σώματος καθορίζει ένα σαφές όριο. Τα χέρια σου θα αγκαλιάζουν πράγματι απλά όχι τον συνομιλητή σου.Κάνε την πρώτη κίνηση

Καθώς περπατάς προς το άτομο που θες να χαιρετήσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό αλλά τόσο γλυκό τρικ για να αποκλείσεις την επαφή. Στείλε φιλιά! Δεν φαντάζεσαι πόσο καλά ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στα φιλιά του αέρα. Οι περισσότεροι φαίνεται να απολαμβάνουν αυτήν την προσέγγιση. Φρόντισε μόνο να είναι άνθρωποι του στενού σου κύκλου γιατί θα ΄φαινόταν λίγο περίεργο να στέλνεις φιλάκια στο αφεντικό σου.

Μπορεί η αποφυγή μιας ανεπιθύμητης αγκαλιάς να είναι κάπως αδέξια ορισμένες φορές, είναι ωστόσο ο καλύτερος -ή ο μοναδικός- τρόπος για να ξεπεράσεις το ζήτημα του χαιρετισμού. «Η ασφάλεια είναι πάνω από το σαβουάρ βιβρ και είναι σκόπιμο να κάνεις πίσω ή να πας στην άκρη προκειμένου να αποφύγεις την επαφή. Εάν ο φίλος ή ο γνωστός δεν μπορεί να διατηρήσει μια ασφαλή απόσταση, τότε θα πρέπει να το κάνεις εσύ.

Πηγή: Η εθιμοτυπία του κορωνοϊού -Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να αποφεύγεις ευγενικά τις αγκαλιές και τα φιλιά | BOVARY

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s