Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαρίζα Ρίζου: Έχω μέσα μου όλα τα χρώματα όπως όλοι οι άνθρωποι

Η Μαρίζα Ρίζου είναι ένα κορίτσι γεμάτο χρώμα, γεμάτη φως και χαμόγελα! Τα τραγούδια της θαρρείς πως έχουν ξεπηδήσει από μια μηχανή νοσταλγίας και χαράς! Ο ήχος και η φωνή της δίνουν άλλο νόημα στις αναμνήσεις και τις στιγμές μας. Έτσι την έχω στο μυαλό μου εγώ! Ένα σύγχρονο αερικό που μας πηγαίνει στα πιο όμορφα ταξίδια του νου μας…

Γεννήθηκε το 1986 στην Άρτα και μεγάλωσε από δύο χρονών στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όμως η Δημοσιογραφία δεν ήταν αυτό που θέλησε τελικά ν΄ακολουθήσει. Από μικρή είχε πάθος με τη μουσική. Ξεκινώντας από τη χορωδία του σχολείου της, τόνωσε την αυτοπεποίθηση της και σιγά σιγά άρχισε να γράφει τα δικά της τραγούδια. Έγινε ευρέως γνωστή από τη διασκευή στο τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, «Μπόσα νόβα του Ησαΐα» και από τότε το ταλέντο της εκτοξεύθηκε… Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο της single με τίτλο «Το καλοκαίρι» και ήδη έχει γίνει αγαπημένο μας….

Το νέο σου τραγούδι μιλά για το καλοκαίρι…. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι προτίμησε να γράψεις μόνη σου το δελτίο Τύπου, κάτι που μ’ έκανε ν’ αντιληφθώ πως οτιδήποτε κάνεις θέλεις να περιέχει ένα κομμάτι από την δική σου αλήθεια..

Μα πως γίνεται να μην περιέχει δική μου αλήθεια κάτι που εγώ δημιουργώ; Απλώς συνήθως γράφουν άλλοι άνθρωποι τα Δελτία Τύπου που ξέρουν να χειρίζονται καλύτερα το επικοινωνιακό κομμάτι. Σε αυτή τη φάση (τα τελευταία 3-4 χρόνια δηλαδή) επιθυμώ να μιλάω σε Α’ ενικό στους ανθρώπους που απευθύνομαι. Αυτό πιθανά να μην κρατήσει ή να αλλάξει, θα δείξει. Κάνω ό,τι αισθάνομαι.

Να υποθέσω πως είσαι συγκεντρωτικός άνθρωπος;

Δε θα το έλεγα. Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου και άρα και με τους συνεργάτες μου. Απ’ τη στιγμή όμως που θα καταλάβω ότι με κάποιον είμαστε “ίδιος κόσμος”, τότε αφήνω χώρο και ακούω αρκετά.

Γράφεις μουσική, στίχους, τραγουδάς… Είναι μια ουσιαστική ψυχοθεραπεία αυτό που κάνεις..

Όχι, δεν είναι. Ψυχοθεραπεία είναι η δουλειά η προσωπική που κάνουμε με τον εαυτό μας ή/και με τον ψυχοθεραπευτή μας. Η μουσική είναι μια σπουδαία και απαραίτητη εκτόνωση και πραγματικά νιώθω ευγνώμων που υπάρχει στη ζωή μου, αλλά ψυχοθεραπεία δεν είναι. Αλλιώς όλοι οι καλλιτέχνες θα ήταν καλά και ισορροπημένοι.

Αποφάσισες ν’ ακολουθήσεις τη μουσική εκεί που όλοι περίμενα να σπουδάσεις κάτι άλλο. Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να κυνηγήσει τ’ όνειρό της τόσο επίμονα ακόμη κι όταν οι άλλοι βλέπουν μπροστά «καταστροφές»;

Όσο και για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βίωσα. “Κανονικά” δύσκολο.

Πόσα πράγματα που δεν έχεις καταφέρει ακόμη, είναι μέσα στo bucket list σου; Κοιτάζοντας μέσα της, τα περισσότερα είναι πράγματα που αφορούν τα επαγγελματικά ή τα προσωπικά σου;

Θεωρώ ότι αν φτάσω στο σημείο που επιθυμώ σε σχέση με τον εαυτό μου, τότε και όλα τα υπόλοιπα θα συναντούν τις απαντήσεις τους πολύ πιο εύκολα.

Είσαι μια γυναίκα που θέλει να βλέπει την θετική πλευρά της ζωής, τουλάχιστον αυτό αντιλαμβανόμαστε όλοι ακούγοντας τα τραγούδια σου. Πόσο αισιόδοξος άνθρωπος είναι η Μαρίζα και ποια είναι τα «αδύνατά» της σημεία;

Έχω μέσα μου όλα τα χρώματα όπως όλοι οι άνθρωποι. Θέλω το καλό όμως σίγουρα. Την ησυχία, την ομορφιά. Ωστόσο είναι απαραίτητο να αποδεχθώ και το άλλο κομμάτι και να μη το νιώθω απειλητικό κάθε φορά που με βρίσκει, ούτε να πιστεύω ότι θα μείνει για πάντα.

Πώς βίωσες την καραντίνα;

Πολύ εσωτερικά και ουσιαστικά.

Πώς διαχειρίζεσαι την μοναξιά; Σε φοβίζει, σε κάνει πιο δημιουργική…

«Η μοναξιά είναι η φίλη της θλίψης, ενώ η μοναχικότητα είναι η συνοδοιπόρος της πνευματικής ανύψωσης», λέει ο Γκιμπράν Χαλίλ. Επιδιώκω σιγά σιγά τη μοναχικότητα όχι για να γίνω δημιουργική, αλλά για να είμαι καλά με εμένα. Αν έρθει και η δημιουργικότητα, καλώς να ορίσει. Έχω καταλάβει όμως πια ότι η ευτυχία είναι κάτι εντελώς προσωπικό που κανείς άλλος δεν μπορεί να στο χαρίσει αλλά φυσικά ούτε να στο στερήσει.

Θα άλλαζες επαγγελματική ρότα αν αυτό που κάνεις αυτή τη στιγμή δεν σου επέφερε τα χρήματα που επιθυμείς; Είναι κίνητρο για εσένα τα χρήματα;

Επιθυμώ να δουλεύω για να ζω τη ζωή. Να πηγαίνω ταξίδια, να τρώω ωραία, να είμαι με αγαπημένους μου ανθρώπους. Νιώθω ευλογημένη που κάνω κάτι που αγαπάω τόσο πολύ και μου βγαίνει τόσο φυσικά, όμως δε με καθορίζει το ότι είμαι μουσικός. Δεν είμαι μόνο αυτό. Πιθανότατα λοιπόν αν δεν είχα να φάω, να έγραφα και να τραγουδούσα για την πάρτη μου και να είχα κάποιο άλλο επάγγελμα, ώστε να μπορώ να κάνω τα παραπάνω.

Γιατί δεν ακολούθησες αυτό που σπούδασες; Το έκανες απλώς για να πεις πως πέρασες κάπου;

Το έκανα για να έχω ένα ακόμα «χαρτί» για τη ζωή. Κάποιες στιγμές σκέφτομαι ότι έχασα χρόνο και κάποιες άλλες ότι δε θα ήμουν αυτή που είμαι τώρα, ούτε θα έκανα έτσι τα πράγματα αν δεν είχα κάνει τις συγκεκριμένες κινήσεις. Δεν έχω ακόμα καταλήξει.

Πώς χαρακτηρίζεις καλλιτεχνικά τον εαυτό σου;

Δε θα χαρακτήριζα καλλιτεχνικά τον εαυτό μου.

Τι θα ήθελες να λένε οι άλλοι για εσένα και τι θα προτιμούσες να μην σχολιάζουν;

Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με το τι λένε οι άλλοι. Περπατάω τον προσωπικό μου δρόμο και επειδή το κάνω με συνείδηση, έχω πολλή δουλίτσα. Δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ και με τους άλλους.

Τι φοβάσαι πιο πολύ;

Ότι μπορεί να μην έχω δύναμη να κάνω τις υπερβάσεις που θέλω σε σχέση με τη ζωή και την ψυχή μου. Όμως τις κάνω και μετά ξεφοβάμαι.

Ποια η σχέση σου με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης;

Καλή. Μέτρια. Ούτε αγάπης, ούτε μίσους.

Θα έκανες τηλεόραση αν σου έκαναν κάποια δελεαστική πρόταση;

Εξαρτάται.

Αλήθεια, τι γεύση έχουν τα δικά σου καλοκαίρια;

Θάλασσας, αγάπης και ηρεμίας.

Το νέο τραγούδι της Μαρίζας Ρίζου κυκλοφορεί από την Walnut Entertainment και ακούγεται …δυνατά!

https://plus.queen.gr

Latest Posts

Τι λένε τ’ άστρα και τα ζώδια (25/9/2020)

Θέλεις να μάθεις τι σε περιμένει σήμερα στη ζωή σου; Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο τι λένε τ’ άστρα και τα ζώδια (25/9/2020) και θα μάθεις τι σε περιμένει… Κριός Σύμφωνα […]

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP). Την προσφορά του φαρμακοποιού στην κοινότητα αναδεικνύει η Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU), με αφορμή την Παγκόσμια […]

Blondies: Πρέπει να δοκιμάσεις αυτά τα ξανθά brownies με καστανή ζάχαρη και πλούσια, βουτυρένια γεύση 

Φτιάχνονται πανεύκολα ενώ το σπίτι θα μοσχοβολήσει! Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς: ΥΛΙΚΑ […]

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: