Μάπετ Σώου

στις

Το  Μάπετ Σώου ήταν τηλεοπτική σειρά στην οποία εμφανιζόταν ένας θίασος από μαριονέτες, τα Μάπετς, τις οποίες χειριζόντουσαν μαριονετίστες. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον γνωστό μαριονετίστα και τηλεοπτικό παραγωγό Τζιμ Χένσον.  Τα επεισόδια του Μάπετ Σώου εμφανίστηκαν σε διάφορα Αμερικάνικα κανάλια την περίοδο μεταξύ 1976 και 1981.  Συγκεκριμένα το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου το 1976 και το τελευταίο στις 15 Μαρτίου το 1981.

Κάθε επεισόδιο λαμβάνει χώρα στο «θέατρο των Μάπετς» όπου υποθετικά δίνουν την παράσταση τους τα Μάπετς και ο θεατής του επεισοδίου παρακολουθεί τα δρώμενα της σκηνής καθώς και των παρασκηνίων. Επίσης, σε κάθε επεισόδιο εμφανίζεται ένας άνθρωπος ως καλεσμένος ο οποίος παίζει ή και τραγουδάει μαζί με τις μαριονέτες σε σκετς. Το Μάπετ Σώου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και εμφανίστηκαν μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής σκηνής ως καλεσμένοι.Μερικά Μάπετς ήταν πολύ απλά στον χειρισμό τους . Αλλα απαιτούσαν τη σύμπραξη τριών και τεσσάρων ειδικών, οι κινήσεις των οποίων συγχρονίζονταν σε ένα καλά καμουφλαρισμένο βίντεο μόνιτορ.

Ο Χένσον πέθανε αιφνιδίως το 1990 από μια σπάνια μορφή πνευμονίας σε ηλικία μόλις 53 ετών, αφήνοντας πίσω του μια ολόκληρη αυτοκρατορία από μάπετς (τα οποία ποτέ δεν είχαν πλήρως καταμετρηθεί, πάντως το 1978 ήταν πάνω από 500). Ο ίδιος απέφευγε να αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του όχι από συντεχνιακή μικρότητα αλλά επειδή δεν ήθελε να προβεί στην απομυθοποίηση των χνουδωτών αποκυημάτων της φαντασίας του.Μετά τον θάνατο του Τζιμ Χένσον τα ηνία της εταιρείας πήρε ο υιός του Μπράιαν.Τέλος τα Μάπετς βρίσκονται σήμερα σε αποθήκες κάπου στη Νέα Υόρκη και αδημονούν να βγουν από τα κουτιά τους.

henson_tms_season_1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s