Τέσσερα άσχημα παραδείγματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά

στις

Τα παιδιά συνηθίζουν να μιμούνται συμπεριφορές και συνήθειες που εκδηλώνονται μπροστά τους. ειδικά, όταν αυτές προέρχονται από τους γονείς. Εξάλλου, όπως τονίζουν και οι ειδικοί, τα παιδιά μιμούνται τους μεγάλους.

Και μπορεί να μιμούνται καλές συμπεριφορές, όμως, μπορούν να μιμηθούν και κακές συνήθειες. Που σημαίνει πως αν την επόμενη φορά που θα δείτε στο παιδί σας μια συμπεριφορά που δεν σας αρέσει, αναρωτηθείτε μήπως έχετε κάνει εσείς το λάθος.

Για το λόγο αυτό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σχετικά με το τι παραδείγματα τους δίνουμε.

Μιλάμε πολύ στο κινητό, παίζουμε με το tablet σας ή τον υπολογιστή. Είναι φυσικό το παιδί να μην θέλει να ξεκολλήσει από τις οθόνες.

Κάνουμε αρνητικά ή ακόμη και ρατσιστικά σχόλια για κάποιον που διαφέρει από εμάς. Μήπως κοιτάτε με υποτίμηση μια πληθυσμιακή ομάδα που δεν σας αρέσει λόγω χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, γλώσσας, κουλτούρας, οικονομικής κατάστασης, επαγγέλματος,; Ναι, το πιο πιθανό είναι πως και το παιδί σας θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας!

Δεν πλένετε τα χέρια σας πριν καθίσετε να φάτε; Γιατί υποχρεώνετε το παιδί σας να το κάνει όταν εσείς δεν του το δείχνετε;

Αφήνουμε το παιδί μπροστά στην τηλεόραση από τη μικρή του ηλικία και μετά παραπονούμαστε που έχει κολλήσει βλέποντας με τις ώρες τηλεόραση. Ναι, έχει και αυτό γνώμη, δεν θα βλέπει τηλεόραση μόνο όταν θέλετε εσείς!

Home

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s