Η Νάξος εξελίσσεται σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό

στις

Σε έναν εκ των κορυφαίων γαστρονομικών προορισμών εξελίσσεται η Νάξος, επιχειρώντας να συνδυάσει τα τοπικά της προϊόντα με τον τουρισμό.

Η γραβιέρα Νάξου οδηγεί την προσπάθεια να καταστεί το νησί ελκυστικός προορισμός σε μία απαιτητική μερίδα της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, που αναζητεί ποιότητα και αυθεντικές γεύσεις.

Η Νάξος προετοιμάζεται δυναμικά προκειμένου να ανοίξει τις πύλες της στους επισκέπτες που αναζητούν μία κορυφαία τουριστική εμπειρία, σύμφωνα με τους διοργανωτές του 3ου Food Experience.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου), Δημήτρης Καπούνης, «η Νάξος, χάρη στον φυσικό της πλούτο και την πλούσια παράδοσή της, είναι αυτάρκης σε μία τεράστια ποικιλία προϊόντων, τα οποία είναι εγγυημένα και πιστοποιημένα. Η πατάτα, τα κτηνοτροφικά και τυροκομικά προϊόντα, τα κρασιά, τα προϊόντα κίτρου, τα οπωροκηπευτικά του νησιού είναι ασυναγώνιστης ποιότητας».

Στόχος της ΕΑΣ Νάξου είναι η δημιουργία ενός νέου, συγχρόνων προδιαγραφών τυροκομείου, το οποίο αναμένεται να αυξήσει την ποσότητα παραγωγής προϊόντων κατά 40%, έτσι ώστε να μεγαλώσει σημαντικά το μερίδιο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, αλλά και να δοθούν σοβαρά κίνητρα προκειμένου οι νέοι κτηνοτρόφοι να εξακολουθούν να ασχολούνται με το αντικείμενο.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν για την τόνωση του πρωτογενούς τομέα, σύμφωνα με παράγοντες του νησιού, είναι η αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, η σημαντική μείωση της κατανάλωσης λόγω του κορωνοϊού, η αύξηση των εισαγωγών κτηνοτροφικών και οπωροκηπευτικών προϊόντων, καθώς επίσης και η έλλειψη κινήτρων και επαρκών χρηματοδοτήσεων.

Από την πλευρά της, η Δρ. Έλενα Νικολοπούλου σημείωσε ότι στόχος είναι η Νάξος «να παραμείνει ένας non-Covid προορισμός», με την ίδια να προσθέτει πως για αυτόν τον λόγο, στο νησί παρέχεται ο κατάλληλος σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να γίνει έγκαιρη διάγνωση ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων της νόσου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου και αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού του νησιού, Βαγγέλης Κατσαράς, διαβεβαίωσε ότι η Νάξος είναι ασφαλής προορισμός, ενώ στάθηκε στη δυναμική που αναπτύσσεται για τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων της Νάξου Γιώργος Κάβουρας, έκανε λόγο για θετικά μηνύματα από την εγχώρια αγορά, καθώς και για ελκυστικές τιμές που καθιστούν το νησί προσιτό για την ελληνική οικογένεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s