Απαντήσεις και λύσεις Φυσικής πανελληνίων 2020

στις

ι  καθηγητές των φροντιστηρίων Μεθοδικό παρουσιάζουν τις απαντήσεις στην Φυσική που διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ με το νέο σύστημα στις Πανελλήνιςς 2020

Τα θέματα της Φυσικής στις πανελλήνιες 2020 είναι κλιμακούμενης δυσκολίας σύμφωνα με τους καθηγητές του Μεθοδικό, με το θέμα 1ο να αφορά στη θεωρία, το θέμα 2ο περιλαμβάνει τρία θέματα πολλαπλής με αιτιολόγηση τα οποία συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της σε περιορισμένης έκτασης φυσικό πρόβλημα, ενώ το τρίτο και το τέταρτο θέμα είναι ασκήσεις που απαιτούν καλή γνώση όχι μόνο της θεωρίας αλλά και των τεχνικών επίλυσης τα οποία έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

Συγκεκριμένα, το 3ο Ζήτημα είναι άσκηση από το νέο κεφάλαιο του Ηλεκτρομαγνητισμού ενώ το 4ο Ζήτημα είναι συνδυαστική άσκηση από τα κεφάλαια του Στερεού, των Κρούσεων και των Ταλαντώσεων και παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Τα θέματα καλύπτουν όλη την ύλη και εξετάζουν σε βάθος την κατανόηση και τη γνώση που έχουν αποκτήσει οι μαθητές και αποτελούν ενδιαφέρουσες προεκτάσεις ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.

Παρότι υπάρχει μείωση της ύλης, τα θέματα στη Φυσική είναι συγκριτικά μεγαλύτερης έκτασης και δυσκολίας σε σχέση με πέρσι. Οι υποψήφιοι αναμένεται να συναντήσουν δυσκολία καθώς τα προβλήματα είναι σχετικά απαιτητικά και ειδικά το 4ο ζήτημα είναι μεγάλης έκτασης με περίπλοκα σχήματα και χρειάζονται αρκετές αλγεβρικές πράξεις και υπολογισμοί. Εκ πρώτης όψεως τα θέματα θα φανούν απαιτητικά στους υποψηφίους, αλλά οι μαθητές που είναι καλά προετοιμασμένοι και διατηρούν τη ψυχραιμία τους μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια.

Οι απαντήσεις και οι λυσεις της Φυσικής

ΦΥΣΙΚΗ
fysiki22
πανελληνιεσ 2020

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των πανελληνίων 2020

Οι εξετάσεις των πανελληνίων για τα ΓΕΛ ολοκληρώνονται με την εξέταση στις 26/6 στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και σειρά παίρνουν τα ειδικά μαθήματα.

Το προγραμμα των ειδικών μαθημάτων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :
μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
μέχρι τις 17:00 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 17:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Β) Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2020-21 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

https://www.dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s