Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πανελλήνιες 2020: Το θέμα έκθεσης και οι απαντήσεις στην Νεοελληνική Γλώσσα

Πανελλήνιες 2020: Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους ΓΕΛ με την Νεοελληνική Γλώσσα και το θέμα έκθεσης.

Στην μάχη των εξετάσεων για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ρίχνονται σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι των ΓΕΛ με το θέμα έκθεσης 2020.

Το θέμα της έκθεσης θα γίνει γνωστό λίγα λεπτά μετά τις 10:00 πμ. Το υπουργείο Παιδείας θα αναρτήσει τα θέματα της Νεοελληνικής γλώσσας και με το που γίνουν γνωστά, το θέμα έκθεσης και τα θέματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας για τα ΓΕΛ, οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων «Μεθοδικό» θα αναλύουν απάντηση – απάντηση ανά άσκηση τις προτεινόμενες απαντήσεις και θα αναρτούνται σε σχεδόν ζωντανό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020 θα πρέπει να περιμένουν ελάχιστα λεπτά για να μάθουν αν έγραψαν σωστά τα θέματα. Με σχεδόν Live ουσιαστικά μετάδοση των απαντήσεων, με το κύρος των καθηγητών των φροντιστηρίων «Μεθοδικό» τα Dikaiologitika News πρωτοπορούν και στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων ισχύσει νέο σύστημα και συγκεκριμένα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, δηλαδή για τους συμμετέχοντες στις  εξετάσεις έτους 2020 με το νέο σύστημα, υπολογίζεται μόνο ο μέσος όρος των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (χωρίς να συνυπολογίζεται ο βαθμός του απολυτηρίου).

Στα Τμήματα όπου απαιτείται η εξέταση ειδικού μαθήματος ή πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για την εισαγωγή υποψηφίων σε αυτά, λόγω της φύσης του γνωστικού αντικειμένου που θεραπεύουν, η εξέταση του ειδικού μαθήματος ή της πρακτικής δοκιμασίας γίνεται πανελλαδικά. Σε κάθε ειδικό μάθημα ο υποψήφιος πρέπει να επιτύχει βαθμολογία τουλάχιστον ίση με το μισό της προβλεπόμενης μέγιστης δυνατής. Για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας, προστίθεται στην βαθμολογία, όπως έχει υπολογιστεί σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο, η βαθμολογία που προκύπτει από το γινόμενο του βαθμού των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών με τον αντίστοιχο συντελεστή.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους

https://www.dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: