Νωρίτερα απο ποτέ θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

στις

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα ανοίξουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο όπως απαοκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη

Μιλώντας στο Mega, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι θα αξιοποιηθεί το τέλος της φετινής και η αρχή της επόμενης χρονιάς προκειμένου να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε μέσα στην καραντίνα ενώ υπογράμμισε ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα, χωρίς όμως, να προσδιορίσει ακριβώς πότε.Να υπενθυμίσουμε οτι χθες η υπουργός Παιδεία κ. Κεραμέως τόνισε ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Advertisements

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχουν ήδη σταλεί οδηγίες στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε κάθε διδακτική ενότητα ενώ υπογράμμισε ότι έχει ζητηθεί από τους μαθητές να κρατήσουν τα φετινά βιβλία έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν στην έναρξη της νέας χρονιάς. «Είναι σαφές ότι θα αξιοποιηθεί το τέλος της φετινής και η αρχή της επόμενης χρονιάς για να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε μέσα στην καραντίνα», δήλωσε η υφυπουργός,

Αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να γίνουν τετράμηνες συμβάσεις για προσωπικό καθαρισμού αλλά και επέκταση των υπαρχουσών συμβάσεων. «Αν αξιοποιηθούν όλα αυτά τα εργαλεία, θα δοθούν λύσεις για να υπάρχει η ίδια καλή εικόνα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία όλης της χώρας», υποστήριξε η υφυπουργός.

Advertisements

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στο ζήτημα των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, λέγοντας ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες και εξακολουθούν να γίνονται μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης προκειμένου οι μαθητές να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. «Μάλιστα, ο σύλλογος διδασκόντων ενισχύει τα παιδιά με την αποστολή διδακτικού υλικού και τη δυνατότητα Livestreaming μέσα από την τάξη» πρόσθεσε.

Τέλος, μίλησε και για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων υποστηρίζοντας πως αν και το κράτος έγκαιρα επέβαλε την απόφαση που ορίζει ότι όταν δεν προσφέρεται κάποιου είδους υπηρεσία, να μην υπάρχει υποχρέωση καταβολής διδάκτρων, αυτή είναι μια ιδιωτική συμφωνία που αφορά αποκλειστικά τα δύο μέρη.

https://www.dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s