Δράκαινα φυτο : τι πρεπει να ξερω…

Δράκαινα (Dracaena fragrans, D. marginata, D. lemon) Η δράκαινα είναι φυτό κυρίως εσωτερικού χώρου, μπορεί όμως να βρεθεί κι εκτός σπιτιού κάποιους μήνες τον χρόνο. Έχει φύλλα μακριά, λογχοειδή, που γέρνουν προς τα κάτω. Το πλάτος του φύλλου και οι χρωματισμού του διαφοροποιούνται λίγο ανάμεσα στα είδη δράκαινας.

Έτσι η fragrans έχει πιο φαρδιά φύλλα σε χρυσοπράσινο χρώμα, η marginata λεπτά φύλλα σε σκουροπράσινο χρώμα και συχνά με κόκκινο περίγραμμα φύλλων, ενώ η lemon έχει επίσης φαρδιά φύλλα σε διχρωμία ανοιχτού και σκούρου πράσινου. Είναι φυτό αργής ανάπτυξης που σχηματίζει λεπτό και γκριζωπό κορμό. Η δράκαινα προτιμά τα σημεία με άπλετο ηλιακό φως, χωρίς όμως να δέχεται απευθείας τις ακτίνες του ήλιου. Παρόλα αυτά μπορεί να αναπτυχθεί και σε πιο σκιερές θέσεις.

Της αρέσει η ζέστη, ενώ δεν θέλει απότομες μεταβολές θερμοκρασίες ή ρεύματα αέρα. Αναπτύσσεται σε εδαφικό υπόστρωμα με καλή στράγγιση. Χρειάζεται τακτικά ποτίσματα με μικρές δόσεις άρδευσης και πάντα με την προϋπόθεση ότι το χώμα στεγνώνει ανάμεσα στα ποτίσματα. Μπορούμε να χορηγήσουμε λίπασμα σε μηνιαία βάση την περίοδο της ανάπτυξης, αν και δεν κρίνεται απαραίτητο.

Αρχική Σελίδα Αμπέλι Banner

Σχολιάστε