Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Όλα τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τη νέα σχολική χρονιά, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Κλειδώνει το άνοιγμα των σχολείων την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει έναρξη της νέας χρονιάς με επαναλήψεις για κάλυψη των κενών στη φετινή διδακτέα ύλη. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας συνέστησε στους μαθητές να μην καταστρέψουν τα φετινά βιβλία.

Παράλληλα προχωράει η διαδικασία για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μόνο φέτος οι αναπληρωτές σε όλες τις βαθμίδες ξεπέρασαν τους 30.000. 

Παράλληλα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Έτσι προβλέπεται κατάτμιση των τάξεων σε μικρότερα τμήματα και εκ περιτροπής λειτουργία τους, σε συνδιασμό και με τα εξ αποστάσεως μαθήματα για όσους μαθητές θα απουσιάσουν.

https://www.dikaiologitika.gr/e

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: