Το χρήμα είναι σαν την πρέζα…

στις

Αποσπάσματα: Ουίλιαμ Μπάροουζ / 1914 – 1997 «Απολυμαντής!» μτφ: Νίκος Μπαλής / εκδόσεις Απόπειρα «… Υπάρχει κάτι το λαθεμένο σ αυτή καθαυτή την έννοια χρήμα. Χρειάζεσαι όλο και πιο πολλά χρήματα για ν αγοράσεις όλο και πιο λίγα πράγματα. Το χρήμα είναι σαν την πρέζα. Η δόση που σε φτιάχνει της Δευτέρα δε σε φτιάχνει την Παρασκευή.

Κατευθυνόμαστε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς έναν παγκόσμιο πληθωρισμό που μπορεί να συγκριθεί μόνο με όσα συνέβησαν στη Γερμανία μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Οι πλούσιοι με πραγματική αγωνία συσσωρεύουν χρυσό, διαμάντια, αντίκες, ζωγραφικούς πίνακες, φάρμακα, τρόφιμα, ποτά, εργαλεία και όπλα. Όσα πολιτικά προγράμματα δεν προτείνουν βασικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για να διορθωθούν αυτές οι λαμπρές αποτυχίες, είναι σκέτη κοροϊδία. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αμερική δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στη γραπτή ιστορία : η ολοκληρωτική σύγκρουση. Τα ψέματα είναι ολοφάνερα.

Ο μηχανισμός έχει αποκαλυφθεί. Όλοι οι Αμερικάνοι είναι πια υποχρεωμένοι να θέλουν να απαλλαγούν από το νεκρό φορτίο του κατεστραμμένου μηχανισμού ελέγχου, να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλο. Τους αρέσει ή όχι δεν μπορούν να διαλέξουν τίποτα άλλο, πρέπει να δουν και ν ακούσουν ο ένας τον άλλο. Πόσοι Αμερικάνοι θα επιζήσουν ύστερα από μια ολοκληρωτική σύγκρουση;»

Ουίλιαμ Μπάροουζ / 1914 – 1997 «Απολυμαντής!»  μτφ: Νίκος Μπαλής / εκδόσεις Απόπειρα


Πηγή: cityportal.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s