Βάζουν στο τραπέζι δωρεάν εισιτήρια για κινηματογράφους μέσω ΟΑΕΔ

στις

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ  ζητούν την αύξηση των δικαιούχων για το πρόγραμμα δωρεάν βιβλίων και θεάτρων και ενσωμάτωση των κινηματογράφων στο πρόγραμμα διάθεσης εισιτηρίων μέσω voucher

Προτάσεις για την αλλαγή των προϋποθέσεων του προγράμματος βιβλίων και θεάτρων με την ενσωμάτωση και των κινηματογράφων ζητά η Αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Advertisements

Ειδικότερα όπως τονίζουν ο Οργανισμός διαθέτει στον λογαριασμό ΕΛΕΚΠ αρκετά εκατομμύρια αποθεματικά από τα πλεονάσματα που του επέβαλαν να πετυχαίνει από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εις βάρος των ευάλωτων ομάδων, των ανέργων και των προγραμμάτων του.

Έτσι ζητούν αύξηση των δικαιούχων στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης κουπονιών για την αγορά βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου για ανέργους και χαμηλόμισθους. Όπως αναφέρουν το νέο πρόγραμμα 2020-2021 θα πρέπει να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί εγκαίρως έτσι ώστε αρχές Ιουνίου να είναι όλα έτοιμα να υποδεχτούν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Σημειώνοντας ότι «σκοπός του προγράμματος αποτελεί η πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών τους θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι κινηματογράφοι ακόμη και οι θερινής λειτουργίας αφού ανήκουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι».

Επίσης αναφέρουν για το πρόγραμμα των βιβλίων ότι θα πρέπει να ενσωματωθούν ως επιπλέον επιταγές οι επιταγές για ξενόγλωσσα βιβλία για τις οικογένειες που έχουν παιδιά έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο να ελαφρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός αλλά και να ενισχυθεί ο κλάδος των βιβλιοπωλείων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του σκοπού του προγράμματος είναι η αλλαγή των όρων αποπληρωμής. Υπογραμμίζοντας ότι για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά «επανακαταθέτουμε την πρότασή μας για τη σύσταση Γενική Διεύθυνση Στέγασης και Μέριμνας στον ΟΑΕΔ δομημένη σε όλη την περιφέρεια με τη σύσταση γραφείου στα ΚΠΑ2 και τμήματος σε όλες τις Π.Δ ΟΑΕΔ αλλά και την σαφέστατη διακριτή και αποκλειστική ανάθεση καθηκόντων των προγραμμάτων στους υπαλλήλους».

https://www.dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s