Tα 5 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε στην καριέρα σας

στις

Εξερευνήστε μυστικά κρυμμένα σε σελίδες που θα σας εξελίξουν στον τομέα της δουλειάς

by Christina Papadopoulou
07 Μαΐου 2020

SHARE IT

Την περίοδο της καραντίνας διαβάσαμε πολλά βιβλία διαφόρων κατηγοριών, που μας συγκίνησαν, που μας μάγεψαν με τις περιγραφές τους, που μας μετέφεραν σε νέους κόσμους. Υπήρξαν όμως κι εκείνα τα αναγνώσματα που μας έδωσαν το κίνητρο για να συνεχίσουμε, μας ενέπνευσαν και μας προέτρεψαν να μη χάσουμε την όρεξή μας για εργασία. Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε τα πιο motivational βιβλία καριέρας, που πρέπει να προσθέσετε κι εσείς στη βιβλιοθήκη σας, και θα σας βοηθήσουν είτε να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας είτε να συνεχίσετε πιο δυναμικά στον παρόντα τομέα εργασίας σας. Ας δούμε ποια είναι αυτά!

1. Body of Work: Finding the Thread That Ties Your Story Together, Pamela Slim

2-ghgbn.jpg

Το να έχετε μια σταθερή καριέρα είναι κάτι δύσκολο στις μέρες μας αλλά καθόλου ακατόρθωτο. Το διορατικό, όπως θα λέγαμε, βιβλίο έχει κάτι να σας διδάξει για την αξία της καριέρας. Εύκολο στην ανάγνωση και καθησυχαστικό, σημαντικό και πρακτικό με πολλές συμβουλές και παραδείγματα για τον σημερινό κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας. Αρκετά συγκεκριμένη καθοδήγηση για να κατανοήσετε τι αναζητάτε πραγματικά και να δημιουργήσετε μία ανθεκτική σταδιοδρομία μοιράζοντας τις μοναδικές σας δεξιότητες.

2. The UpSide of Down: Why Failing Well the Key to Success, Megan McArdle

3-HBEkW.jpg

Η αποτυχία είναι το κλειδί της επιτυχίας λένε. Ένα βιβλίο το οποίο θα σας δείξει με ποιον τρόπο να εκμεταλλευτείτε τυχόν επαγγελματικά λάθη για τη μελλοντική σας ανάδειξη. Η συγγραφέας συνδυάζει τη γνώση των οικονομικών και της εμπειρίας με ένα στιλ γραφής που κάθε τόσο χωρίζεται σε μονόλογο. Άλλωστε η καλή κρίση προέρχεται από την εμπειρία. Και η εμπειρία προέρχεται από τις αποτυχίες.

3. How to be a Productivity Ninja: Worry Less, Achieve More and Love What You Do, Graham Allcott

4-FKhwR.jpg

Πριν μερικά χρόνια λέγαμε πως η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι το μεγαλύτερο προσόν. Όχι πια. Σημασία έχει να επιστήσουμε όλη μας την προσοχή στη διαχείριση αυτή καθ’ αυτή. Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το βιβλίο είναι η συμπερίληψη πρακτικών ασκήσεων, καθώς και μερικών συμβουλών, που μπορείτε να εφαρμόσετε αμέσως στην πράξη. Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους από αυτό το βιβλίο θα μπορέσετε να δώσετε μεγαλύτερη εστίαση σε αυτά που χρειάζεται να κάνετε. Κρατήστε το μυαλό σας καθαρό και συγκεντρωμένο, μακριά από τηλέφωνα και άσκοπες συζητήσεις, αφού αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να είστε παραγωγικοί.

4. Get a Job!: How I Found a Job when Jobs are Hard to Find -And So Can You, Dan Quillen

1-KGP2h.jpg

Οι καιροί που ζούμε δεν είναι και οι πιο εύκολοι. Η αγορά εργασίας είναι κορεσμένη με αποτέλεσμα πολλοί να δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αρκετά εύκολο κι ευχάριστο στο διάβασμα. Με συμβουλές από έναν μάνατζερ με ειδική εμπειρογνωσύνη, ως αναγνώστες θα ανακαλύψετε ακόμα τεχνικές στην αναζήτηση εργασίας που έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, λόγω της τεχνολογίας και της οικονομίας. Όταν οι ικανότητες, τα πτυχία και η εμπειρία δεν αρκούν, η συνεχής ενημέρωση είναι το βασικό εργαλείο για να επιβιώσετε σε μία περιορισμένη αγορά εργασίας.

5. How to Be an Overnight Success, Maria Hatzistefanis

5-WrHxH.jpg

Ένα βιβλίο, με το οποίο μπορεί να συσχετιστεί κάθε κορίτσι. Η Maria Hatzistefanis είναι ένα νεαρό κορίτσι από μια μικρή πόλη, η οποία είχε ένα όνειρο και πάθος που κυνηγούσε μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Η συγγραφέας μοιράζεται τους πραγματικούς αγώνες, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες που συνάντησε. Όχι όλα δεν είναι εύκολα, θέλει σκληρή δουλειά, απορρίψεις και πολλή υπομονή για ένα επιτυχημένο επαγγελματικό ταξίδι. Το να πιστεύετε στον εαυτό σας, να έχετε πάθος και ανθεκτικότητα αποδίδει.

https://glow.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s