Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στη διαμαρτυρία «Άδειες καρέκλες»

στις

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επαγγελματιών του χώρου της εστίασης. Με αναποδογυρισμένες άδειες καρέκλες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματά τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων συμμετείχε σήμερα στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «άδειες καρέκλες» («empty chairs»). Οι «άδειες καρέκλες» αποτελούν μια συμβολική βουβή διαμαρτυρία από τον κλάδο της εστίασης και διασκέδασης. Υλοποιήθηκε από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των ανθρώπων του κλάδου. 

Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκή δράση, όπου οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης έβγαλαν άδειες καρέκλες συμβολικά, αφού τα καταστήματά τους παραμένουν άδεια. Η κρίση του κορωνοϊού βρήκε πολλές επιχειρήσεις αδύναμες έπειτα από τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης. Αρκετοί επαγγελματίες που διατηρούν εστιατόρια, καφέ και μπαρ, δε γνωρίζουν εάν θα είναι σε θέση να ανοίξουν ακόμα και τον Ιούνιο, αφού δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα για το τι θα συμβεί με τους εξωτερικούς χώρους, ενώ πολλές εξ αυτών των επιχειρήσεων δε διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

Οι επαγγελματίες ζητούν μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, επιδότηση ενοικίων και επιδότηση των εισφορών των εργαζομένων. Όλα αυτα τα αιτήματα τα έχουν κολλήσει πάνω στις άδειες καρέκλες που έχουν τοποθετήσει έξω. 

Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, ακούστηκε και η πρόταση από τους Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες, να μην ανοίξουν καθόλου έως και τον Δεκέμβριο… Οι εστιάτορες και οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται, αφού 6.000-8.000 επιχειρήσεις και 80.000 εργαζόμενοι, πλήττονται οικονομικά αυτή τη στιγμή σε όλο το νομό. 

https://www.star.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s