Επικαιρότητα

Έφυγαν για την αγορά της Ιταλίας πρώιμα καρπούζια Τριφυλίας

Το καρπούζι της Τριφυλίας είναι από τα καλύτερα ποιοτικά.

Από το Λιμενάρι Φιλιατρών, και  συγκεκριμένα από την καλλιέργεια των αδελφών Κοροβίλα, ξεκίνησε σήμερα η εξαγωγή πρώιμου υπαίθριου καρπουζιού Τριφυλίας. Τα προϊόντα είναι τα πρώτα που προωθούνται για την εξαγωγή και συγκεκριμένα για την Ιταλία. Η ποιότητα είναι εξαιρετική, τα προϊόντα είναι πρώιμα με καλά χαρακτηριστικά, πληρούν τα κριτήρια και τις ποιοτικές προδιαγραφές.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο Gargalianoionline επεσήμανε ότι, «η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, γεωπόνων ΔΑΟΚ, ποιοτικών ελεγκτών, παραγωγών κι εξαγωγικών φορέων είναι στενή και αναγκαία ώστε να τα προϊόντα να φεύγουν στο εξωτερικό με βάση τα κριτήρια που απαιτούνται όσον αφορά την ποιότητα, την ωριμότητα, τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος, λόγω της συγκυρίας πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή, να γίνονται αναγγελίες στην υπηρεσία ώστε να γίνεται ο έλεγχος και όσα απαιτούνται για να εξάγουμε προϊόντα υγιεινά, με πλούσια γεύση και άριστα χαρακτηριστικά. Για φέτος στην Τριφυλία η καλλιεργούμενη έκταση καρπουζιού είναι στα 6.000 στρέμματα και η παραγωγή αναμένεται γύρω στους 40.000 τόνους. Θα δούμε στην πορεία τις αποδόσεις, ενδεχομένως να είναι κατά λίγο μικρότερες από πέρυσι».

Από την πλευρά του ο παραγωγός κ. Άγγελος Κοροβίλας ευχήθηκε καλές παραγωγές σε όλους τους συναδέλφους του, καλά υπόλοιπα και μακάρι να βοηθήσει η κατάσταση να έρθουν χρήματα στην Τριφυλία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: