Στους δρόμους την Πρωτομαγιά οι οικοδόμοι παρά τις απαγορεύσεις

στις

Καταγγελία για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει την Πρωτομαγιά από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. Κανονικά οι εκδηλώσεις των συνδικάτων

Με πρόσχημα την πανδημία επιχειρεί να βάλει «stop» στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, να «καθαρίσει» το πεδίο για τη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων προς όφελος των συμφερόντων και των απαιτήσεων της μεγαλοεργοδοσίας.

Αυτά καταγγέλλει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων η οποία σημειώνει ότι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς και οι απειλές για να εμποδιστούν συμβολικές εκδηλώσεις, που σχεδιάζονται από τα συνδικάτα με τη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των συμμετεχόντων, δείχνει ότι η στάση της κυβέρνησης δε στοχεύει, όπως προσχηματικά ισχυρίζεται, στην προστασία της υγείας, αλλά με πρόσχημα την πανδημία επιχειρεί να βάλει «stop» στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, να «καθαρίσει» το πεδίο για τη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων προς όφελος των συμφερόντων και των απαιτήσεων της μεγαλοεργοδοσίας. Σημειώνοντας ότι «οι συμβολικές κινητοποιήσεις στο χώρο των νοσοκομείων, στα σούπερ μάρκετ, οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας και των συνδικάτων στους χώρους δουλειάς και στα αρμόδια υπουργεία, ήταν και είναι η ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το συλλογικό όπλο διεκδίκησης για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι για μία ακόμη φορά τα σπασμένα της κρίσης.

Η κυβέρνηση «πουλάει τσαμπουκά» και επιχειρεί να δείξει την πυγμή της απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που σχεδιάζουν να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ την ίδια ώρα, σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στα αίσχη που γίνονται στους χώρους δουλειάς με την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας».

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει την ταχτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στα συνδικάτα και τη συνδικαλιστική δράση.

Καλεί δε όλα τα σωματεία μέλη της να προχωρήσουν σε συμβολικές εκδηλώσεις την Πρωτομαγιά, μέρα των εργατών όλου του κόσμου, μέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που είναι αναγκαία λόγω των συνθηκών.

https://www.dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s