Ρόδος: Πρόστιμα για ψάρεμα με καλαμίδι και kite surf

στις

Πρόστιμο ύψους 150 ευρώ έκαστος, «ψάρεψαν» δύο συμπολίτες μας που το Σαββατοκύριακο αποφάσισαν να πάρουν το καλαμίδι τους και να βγουν για ψάρεμα, αλλά και δύο χειριστές αετοσανίδας (kite surf) που θέλησαν να κάνουν το συγκεκριμένο σπορ, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο όπως και στις λοιπές περιοχές της χώρας μας διενεργεί αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ερασιτέχνες ψαράδες – σύμφωνα με πληροφορίες- αποφάσισαν το περασμένο Σάββατο (25 Απριλίου) να μεταβούν σε παραλία του νησιού μας για να κάνουν το χόμπι τους. Πήραν καλαμίδια και δολώματα και μετέβησαν εκεί, όμως υπολόγιζαν χωρίς το Λιμεναρχείο, προσωπικό του οποίου τους εντόπισε και τους βεβαίωσε τη σχετική παράβαση. Και ψάρια δεν γνωρίζουμε αν πρόλαβαν να πιάσουν οι δύο συμπολίτες μας, αλλά ακόμη και αν έγινε αυτό, θα τα πληρώσουν μάλλον ακριβά αφού θα πρέπει να καταβάλλει ο καθένας τους το ποσό των 150 ευρώ που αντιστοιχεί στο πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί.

Το ίδιο συνέβη και χθες με άλλους δύο συμπολίτες μας χειριστές αετοσανίδας (kite surf),  οι οποίοι αποφάσισαν να μεταβούν σε κοντινή παραλία της Ρόδου και να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ.
Και σε αυτή την περίπτωση προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου βεβαίωσε σε βάρος τους το σχετικό πρόστιμο των 150 ευρώ, στον καθένα.

Προσέφεραν τις υπηρεσίες τους
Ωστόσο οι παραβάσεις αυτές δεν ήταν οι μόνες που βεβαιώθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού και από την αστυνομία συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα επειδή λειτουργούσαν τα καταστήματά τους και μάλιστα εντοπίστηκαν να εξυπηρετούν και πελάτες!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πρώτη σύλληψη έγινε το Σάββατο 25 Απριλίου στη Ρόδο όπου αστυνομικοί εντόπισαν μία 51χρονη υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ), να εξυπηρετεί έναν πελάτη έξω από το κατάστημα. 
Η δεύτερη σύλληψη έγινε και πάλι στο νησί μας την επόμενη ημέρα (προχθές) και πρόκειται για έναν 63χρονο ο οποίος βρέθηκε να εξυπηρετεί πελάτες έξω από το κατάστημά του (εστιατόριο – καφέ).
Και στις δύο περιπτώσεις κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Μειώθηκαν τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις
Την ίδια ώρα βάσει των στοιχείων που καταγράφονται από την αστυνομία, οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις εμφανίζονται μειωμένες.
Έτσι το Σαββατοκύριακο συνολικά στο Νότιο Αιγαίο καταγράφηκαν 49 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 32 ήταν στη Δωδεκάνησο.
Πιο αναλυτικά, στις 25 Απριλίου βεβαιώθηκαν για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα σε 3 πολίτες από αστυνομικούς της Α΄Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, σε 7 πολίτες από αστυνομικούς της Β΄Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και σε 9 πολίτες από τις αστυνομικές υπηρεσίες στις Κυκλάδες. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26 Απριλίου βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις από την Α΄ Διεύθυνση Δωδεκανήσου, 6 από τη Β΄Διεύθυνση Δωδεκανήσου και 8 από τις υπηρεσίες της αστυνομίας στις Κυκλάδες.

ημειώνεται πως συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 που έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι έχουν συλληφθεί στο Νότιο Αιγαίο 45 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση έχοντας σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

https://www.rodiaki.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s