Κυκλάδες: Φόβοι ότι δε θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στα περισσότερα νησιά – Το καταστροφικό σενάριο

στις

Ο τουρισμός ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων θυμάτων του κορωνοϊού, αφού ο συγκεκριμένος τομέας αναμένεται να πληγεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με άλλους.

Για τον τουρισμό, πολλά θα κριθούν από τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα σύνορα και τις αερομεταφορές, αλλά και από τον αριθμό των ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων που θα πάρουν το ρίσκο ν’ ανοίξουν τις μονάδες τους.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καθορίσει συγκεκριμένες οδηγίες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσει η φετινή κουτσουρεμένη τουριστική περίοδος, η οποία δε θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσει το 30% της περσινής.

Για περιοχές όπως οι Κυκλάδες, δυστυχώς, τα μηνύματα είναι άκρως απαισιόδοξα και μόνο ένα θαύμα μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, σε νησιά όπου δεν υπάρχουν επαρκείς υγειονομικές δομές, δεν θα επιτραπεί άμεσα ή ακόμη κι αργότερα μέσα στο καλοκαίρι η λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων.

Όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων δε διαθέτουν οργανωμένες μονάδες υγείας, γεγονός που σημαίνει, ότι το καταστροφικό σενάριο «παγώματος» κάθε τουριστικής δραστηριότητας είναι ορατό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αντιθέτως, το αργότερο έως τα μέσα με τέλη Ιουνίου – ενδεχομένως δε και νωρίτερα – θα έχουν ανοίξει ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις τουριστικές περιοχές όπου υπάρχουν επαρκείς υγειονομικές δομές, με την ελπίδα το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) και ο εσωτερικός τουρισμός να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού τη ζημιά από τις ακυρώσεις.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s