Κίνα: Άνοιξε και πάλι η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ουχάν

στις

Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ουχάν στην Κίνα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την Dailymail, το 90% της τεράστιας αγοράς του Baishazhou έχει πλέον ανοίξει. Στιγμιότυπα που προβλήθηκαν από την κινεζική κρατική τηλεόραση δείχνουν εμπόρους να πωλούν ζωντανές καραβίδες, ωστόσο οι αρχές έχουν απαγορεύσει την πώληση ζωντανών άγριων ή εκτρεφόμενων ζώων προκειμένου να αποτρέψουν τη διασπορά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με μία από τις θεωρίες για την προέλευση του κοροναϊού, ο ιός ξεκίνησε σε κάποιο άγριο ζώο, πιθανότατα νυχτερίδα, και από εκεί πέρασε στον άνθρωπο.

Πελάτες και πωλητές πρέπει πλέον να μετρούν τη θερμοκρασία τους από τους επαγγελματίες της Υγείας στις εισόδους της αγοράς, ενώ επιβάλλεται να χρησιμοποιούν μια επίσημη εφαρμογή για να αποδείξουν ότι δεν έχουν κοροναϊό πριν τους επιτραπεί η είσοδος στην αγορά.

Στην υπαίθρια λαϊκή αγορά, που καταλαμβάνει έκταση ίση με 65 γήπεδα ποδοσφαίρου, δραστηριοποιούνται σήμερα 3.600 εμπορικά καταστήματα και αποτελεί μια από τις κύριες αγορές τροφίμων της πόλης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s