Η κολόνια που κάνει θραύση στην Τουρκία σημειώνει 256% αύξηση σε πωλήσεις

στις

Ενώ πολλές χώρες είδαν τα αποθέματα των αντισηπτικών να εξαφανίζονται μέσα σε μόλις λίγες ημέρες από τα ράφια των super markets και των φαρμακείων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Τουρκία από την άλλη κατέφυγε σ’ ένα άλλο είδος «αντισηπτικών»: την κολόνια.

«Το eau de cologne (που κάποιοι νομίζουν πως το χρησιμοποιούν μόνο οι άντρες στην Τουρκία για καλοπιστικούς σκοπούς) αποτελεί ένα είδος απολυμαντικού για τα χέρια, χάρη στο υψηλό ποσοστό αλκοόλ που περιέχει (περίπου 80%)», εξήγησε ο Ahu Sendilmen, μέλος της εταιρείας έρευνας Ipsos της Τουρκίας. «Όταν οι άνθρωποι επισκέπτονται τα σπίτια των φίλων, για παράδειγμα, το eau de cologne συχνά προσφέρεται για καθαρισμό των χεριών.Να σημειώσουμε πως και στο παρελθόν δόθηκε στα υπεραστικά λεωφορεία που εκτελούσαν διαδρομές σε επαρχιακές πόλεις της χώρας, ως απολυμαντικό μετά το φαγητό», συνεχίζει ο Sendilmen.

Να θυμίσουμε πως το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου το πρώτο κρούσμα του COVID-19 στη χώρα και τις επόμενες ημέρες, από τις 11 έως τις 17 Μαρτίου, η Ipsos σημείωσε σημαντικές αλλαγές στα αγαθά πρώτης ανάγκης που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι καταναλωτές.

Το Eau de Cologne είχε «τη μεγαλύτερη ανάπτυξη που είδαμε σε όλες τις κατηγορίες των αγαθών», δήλωσε ο Sendilmen, αναφερόμενος στη μελέτη που έκανε η Ipsos σε 5.000 νοικοκυριά. Μεταξύ της 11ης και 17ης Μαρτίου, η αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος σημείωσε 256% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. «Όλα τα ράφια είναι άδειά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Sendilmen.

«Η δραστηριότητα των αγορών αυξήθηκε καθώς τα σχολεία έκλεισαν.Σίγουρα συνέβαλε πολύ και η εκστρατεία #menoumespiti, ειδικά από τις 16 και 17 Μαρτίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ipsos. «Η κολόνια και το ξύδι ήταν τα προϊόντα που σημείωσαν αύξηση στις πωλήσεις τους λόγω της ανάγκης προστασίας από τον ιό».

Η κολόνια αποτελεί κορυφαίο προϊόν της Τουρκίας και παράγεται από εγχώριες μάρκες με το λεμόνι να αποτελεί αγαπημένο άρωμα όλων.

Πηγή:wwd.com

Πηγή φωτογραφίας: freepik.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s