Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιφέρεια Αττικής: 500.000 μάσκες στα μέσα της εβδομάδας 

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, υπογράμμισε στους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την ενίσχυση της επικοινωνίας των δράσεων της Περιφέρειας για τη στήριξη των πολιτών, ότι «με συνεχείς καινοτόμες δράσεις και παρεμβάσεις στηρίζουμε τους πολίτες, συνδράμοντας στην εθνική προσπάθεια. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γιάννης Σελίμης, ο οποίος ενημέρωσε για σειρά παρεμβάσεων που προγραμματίζονται με στόχο την καλύτερη διοικητική λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια με συγκεκριμένες παρεμβάσεις συνδράμει αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση που υπήρξε στα αιτήματα δημόσιων φορέων για την πραγματοποίηση απολυμάνσεων από συνεργεία της Περιφέρειας σε κτίρια και δημόσιες δομές, τονίζοντας στους αντιπεριφερειάρχες, πως οφείλουν να ανταποκριθούν στα ανάλογα αιτήματα που πιθανώς θα δέχονται από δημόσιες υπηρεσίες.Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να θέσει σε εφαρμογή το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 για την υποστήριξη των πολιτών σε ιατρικά, κοινωνικά και άλλα ζητήματα, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής οι κλήσεις που απαντήθηκαν και εξυπηρετήθηκαν ξεπέρασαν τις 30.000.

Έμφαση έδωσε και στην πρωτοβουλία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς μέχρι σήμερα πάνω από 40.000 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή.Νέες καινοτόμες δράσεις της Περιφέρειας στην υπηρεσία των πολιτώνΕπιπλέον, αναφέρθηκε στη νέα ψηφιακή υπηρεσία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων, τον Ψηφιακό Βοηθό της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα παρέχει με αυτόματο και εύκολο τρόπο πληροφορίες για τον COVID-19 καθώς και για τις υπηρεσίες και τις δομές της Περιφέρειας, αλλά και στη νέα πλατφόρμα που θέτει στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα να εκτιμάται ο κίνδυνος κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Ιδιαίτερα εστίασε στην πρωτοβουλία διοργάνωσης του πρώτου απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας, η οποίος θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παραγωγικών και συλλογικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης ήδη έχουν ανταποκριθεί 200 ομάδες νέων, στην πρόσκληση συμμετοχής που απεύθυνε η Περιφέρειας, ενώ ολοένα αυξάνεται και το ενδιαφέρον δημόσιων φορέων για συμμετοχή στη διοργάνωση.Σε ό,τι αφορά τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια ο κ. Πατούλης διαμήνυσε στους αντιπεριφερειάρχες πως η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί επαρκή ποσότητα γαντιών, ενώ έχει δεσμεύσει 500.000 μάσκες, τις οποίες αναμένεται να παραλάβει στα μέσα της εβδομάδας.

Τους ζήτησε δε, να επικοινωνησουν με τους δήμους για την κατσγραφή των αναγκών και των καταμερισμό των υλικώνΟ κ. Πατούλης με αφορμή την αδυναμία εκτέλεσης των συσσιτίων, προανήγγειλε ότι αύριο σε τηλεδιάσκεψη με τον υπ. Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τους δήμους, θα συντονίσουν την παροχή άνω των 30.000 γεύματα σε ευπαθείς ομάδες.Τέλος, χαρακτήρισε κρίσιμο το ζήτημα της αιμοδοσίας, στο οποίο ήδη συμμετέχουν 58 δήμοι και ζητηζε αυστηρότερη επιτήρηση στη λειτουργία των λαικών αγορών.

Πηγή: Περιφέρεια Αττικής: 500.000 μάσκες στα μέσα της εβδομάδας – Ειδήσεις – Dikaiologitika News

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: