Κορωνοϊός: Επιβιώνει έως τρεις ώρες στον αέρα και τρεις ημέρες στις επιφάνειες

Σύμφωνα με νέα έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης και των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και το Πανεπιστήμιο του Los Angeles, o ιός COVID-19 μπορεί να επιβιώσει στον αέρα μέχρι τρεις ώρες ενώ σε επιφάνειες από δύο έως τρεις ημέρες.

Advertisements

Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν με τον ιό μέσω του αέρα όπως και αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες και όχι μόνο όταν έρθουν σε επαφή με άλλο άνθρωπο. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συσκευή εκνεφωτή ώστε να ψεκάσουν δείγματα του COVID-19 στον αέρα με σκοπό να δημιουργήσουν μία προσομοίωση του τι συμβαίνει όταν βήχει ένας φορέας του ιού. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι ο ιός επιβιώνει έως και τρεις ώρες στον αέρα.

Επιβιώνει πολύ περισσότερο επίσης σε υλικά που βρίσκονται στα νοσοκομεία. Για παράδειγμα για δύο με τρεις ημέρες σε επιφάνεια από πλαστικό και από ανοξείδωτο χάλυβα. Σε χαρτόνι ο ιός επιβιώνει μέχρι 24 ώρες ενώ σε χάλκινη επιφάνεια πολύ λιγότερο, περίπου για τέσσερις ώρες.

Advertisements

Ο Vincent Munster, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε στο MIT Technology Review ότι η εξάπλωση του ιού μέσω του αέρα εξηγεί πιθανότατα ορισμένα επεισόδια κατά τα οποία πολλοί άνθρωποι μολύνονται από έναν μόνο φορέα.

https://www.madamefigaro.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: